Allan Pease este magnet de oameni la Cluj (preluare de pe CNN)

magnet-001Ieri a avut loc la Cluj-Napoca in ambianta spectaculara de la Grand Hotel Italia din Cluj conferinta Domnului Allan Pease “How to be a people magnet” (“Cum sa fii un magnet de oameni”). Conferinta a fost organizata de Transilvania Business Seminars, printre partenerii caruia s-au numarat: Azimut-Teambuilding, Jolidon (Emblema de Cluj), Editura Curtea Veche (care publica cartile lui Allan Pease in limba romana), One IT si altii.

Evenimentul s-a desfasurat in Sala de conferinte “Vivaldi”, cea mai incapatoare sala de conferinte din hotel. Sala a fost gazda a 800 de oameni care au venit sa il intalneasca pe celebrul Allan Pease. Conferinta s-a desfasurat in limba engleza, dar a fost disponibila si traducerea in limba romana in casti.

In opinia domnului Pease, comunicarea este compusa din trei elemente: ce spui (cuvintele), cum spui (tonalitatea vocii) si ce faci (gesticulatia). Limbajul nonverbal reprezinta 70-80% din cadrul unei convorbiri.  “Puteti influienta comportamentul si vanzarile prin ceea ce spuneti”, utilizand un limbaj nonverbal adecvat pe care sunbconstientul celeilalte persoane sa il decodeze ca fiind unul pozitiv.

Ca cealalta persoana sa iti raspunda pozitv, ca sa fii un magnet de oameni este sa fii prietenos, neamenintator si sa nu intimidezi, sa ai o atitudine calda, sa zambesti si sa eviti orice semnal negativ.

Barbatii si femeile gandesc im mod diferit. Printre cele 5 moduri in care o femeie pedespseste un barbat intr-o relatie de cuplu, Allan Pease mentioneaza faptul ca ea il trimite sa doarma pe canapea. Insa in ochii barbatului, asta inseamna premiu si nu pedeapsa. Daca iubita sau sotia i-a spus ca poate dormi pe canapea, inseamna ca este singur cu telecomanda si cu friguderul.  A scris dou carti despre limbajul nonverbal in relatiile de cuplu – “De ce barbatii vor sex si femeile vor dragoste”, De ce barbatii nu asculta si femeile nu pot citi harti, iar cea de-a treia carte a sa despre cuplu a fost lansata in limba romana a fost lansata ieri la Grand Hotel Italia . Este vorba de cartea “Limbajul corupului in dragoste”, publicata la Editura Curtea Veche. De la pagina 54 a acestei carti aflam care este primul lucru pe care trebuie sa il facem atunci cand intalnim o persoana: sa ii zambim.

In continuare, Allan Pease a facut o trecere in revista a celor mai intalnite semne in limbajul corpului si a semnificatiilor acestora in diferite culturi. Au fost discutate: semnul pentru OK (facut cu mana, care are 17 semnificatii), semnul pentru nr doi, semnul pentru numarul 5, datul din cap in semn de Da si de nu,

Gestica  simbolizeaza starea noastra emotionala. Daca facem un anumit gest, cealalta peroana va reactiona fata de ceea ce crede ca a vazut si acest lucru se realizeaza la nivel inconstient.

In cadrul unui interviu de angajare, este foarte important limbajul corpului. Acesta te face sa pari curajos, sa pari ca esti omul potrivit pentru job. Prezenta personala conteaza mai mult decat experienta pe care o ai.

Deprinderile de comunicare nonverbala sunt importante si in vanzari. “Daca imi place de tine si tu ma faci sa ma simt semnificativ si important, iti voi cumpara produsul sau serviciul”.

Zambetul este foarte important. Atunci cand un caine iti zambete, inseamna ca el te va musca. Insa atunci cand iti zambeste un om, atunci aceste are o atitudine prietenoasa.

Un alt gest important atunci can intalnesti o persoana pentru prima data il reprezinta strangerea de mana si spatiul personal. Pentru a afla mai multe dati click aici.

 

Traducerea si adaptarea: Carmen Moraru

Textul original il puteti vedea aici.

Despre Autor