Primăria Cluj-Napoca anunță reluarea lucrărilor de reabilitare a străzilor, aleilor, trotuarelor din municipiu, modernizarea unor noi artere, precum și asfaltarea aleilor și curților școlilor

Primăria Cluj-Napoca reia lucrările de reabilitare a străzilor, începe asfaltarea aleilor, trotuarelor dintre blocuri și modernizarea unor noi artere din municipiu.

,,Pe lângă lucrările obişnuite de plombare care se desfăşoară în tot oraşul pe străzile cu probleme, de săptămâna viitoare vom intra în patru cartiere ale Clujului pentru a realiza lucrări de întreţinere a aleilor şi trotuarelor dintre blocuri. Este vorba despre Mănăştur, Mărăşti, Gheorgheni şi Zorilor”, declară primarul Emil Boc.

,,De asemenea, ținând cont de condițiile meteo, vom demara lucrările mari de investiţii; pe lista lucrărilor de modernizare sunt alte 23 de artere, din care pentru 8 străzi există deja autorizaţia de construire. În prezent, sunt în modernizare arterele Răsăritului plus alei adiacente, Cosminului, Gh. Doja, Al. V. Voievod – zona nemodernizată, Brateş, Fântânele – alei adiacente, sens giratoriu 1 Mai, Lacul Roşu-alei. Vom rezolva probleme legate de străzi precum Măceşului şi să sperăm că rezolvăm şi problema de pe Mozart după ce se reglementează situaţia regimului proprietăţii.

Am precizat încă de la realizarea bugetului că îmbunatățirea condițiilor de circulație pentru conducătorii auto dar și pentru pietoni va fi o prioritate a noastră şi am solicitat Direcţiei de Drumuri să elaboreze un program astfel încât să intervenim deodată.

Tot în 2013, începând din această primăvară, vom investi în asfaltarea aleilor şi curţilor şcolilor, după cum am anunțat.”, mai precizează primarul municipiului.

INVESTIȚII DE 1 MILION DE EURO PENTRU ȘCOLILE DIN CLUJ-NAPOCA

În acest an, pe perioada vacanței de vară, Primăria Cluj-Napoca va asfalta curțile, terenurile de sport și aleile aferente școlilor.

,,Avem în lucru în acest moment 9 curți de la școli și grădinițe pentru asfaltarea aleilor care duc la terenurile de sport, a terenurilor de sport și a curților. Valoarea lucrărilor la cele 9 școli care ne-au depus cereri este de 4 milioane de lei, adică aproape un milion de euro.

Pentru noi reprezintă o prioritate redarea terenurile de sport spre folosință copiilor, inclusiv pe durata perioadelor de vacanță iar în acest sens vom încheia un parteneriat cu Inspectoratul Școlar Cluj și vom demara lucrările de investiții.

Între cele 9 școli din oraș incluse în proiect amintesc Liceul de Muzică ”Sigismund Toduță”, cu o valoare a investițiilor de 584 de mii de lei, Liceul Bălcescu sau Școala Liviu Rebreanu”, arată Emil Boc.

FOTO: Încheierea lucrărilor de modernizare a trotuarelor de pe str. Bună Ziua

Subscribe To Our Newsletter

Verified by MonsterInsights