Interviu cu rromii din Anglia în legătură cu ultimele evenimente din Covasna

În semn de solidaritate faţă de eleva din Covasna care a primit ameninţări cu moartea după ce şi-a pus o bentiţă tricoloră pe cap, tot mai mulţi români de etnie romă din Franţa şi Anglia au început să-şi arboreze steagul românesc deasupra corturilor, mâncaţi-aş! Unii dintre ei, naţionalişti convinşi, şi-au vopsit faţa în roşu galben şi albastru şi s-au apucat de cerşit în zonele publice. O jurnalistă româncă a stat de vorbă cu un astfel de ţigan într-o gură a metroului londonez:

–          Bună ziua!

–          Sokeres mo!

–          Vreau să vă iau un interviu în legătură cu scandalul fetei românce care a fost înjurată pentru că a arborat tricolorul la o şcoală din România.

–          Ce să-mi iei domnişoră? Dha nu mai bine îmi dai tu ceva?! Ia, done-mua silvuple!

–          Da asta este în franceză…iar dumneavoastră sunteţi în Anglia!

–          Fă, detu draq, deci de-asta nu primesc nicio monedă cu capu unei gagii pensionare pă ea!

–          Mda..deci ce spuneaţi în legătură cu ce v-am întrebat mai devreme? Observ că aveţi un tricolor pictat pe faţă!

–          Mişto tatuaju aşe-i?

–          Da..

–          Păi o venit bulibaşa aci la noi şi ne-o zâs să ne soldarizăm cu nuşce fătucă din ţară şî apoi noi am zâs că ba da, că numai noi ştie cel mai bine ce mult suferăm din cauza discriminalilor..

–          Cum aşa?

–          Te dileo praleo domnişoră, că şî pe noi ne înjură toţi că suntem bozgori, da noi nu sântem! Noi români, maxiiim ţâgani!

–          Staţi că nu înţeleg: vă fac oamenii unguri?

–          Ieie, ungureni! Şî nu ştim de ce, că noi nu cerem tonomie, bilicve şi şcole în limba maternă! Noi vrem numa să cerşim..nu cerem altceva domnişoră. Ptiu, da vai frumosă eşti!

–          Dar observ că v-aţi vopsit şi copilul!

–          Nuu domnişoră. Pe puradel l-o bătut ţâganu…tot l-o făcut roşu. Şî-amu să nu să prindă curcanii, l-am mai mânjit cu ceva gălbenuş de ou şî nişte cerneală din pix. Aşe-i că-i fain?

–          Aha, am înţeles. Vă mulţumesc pentru interviu.

–          O zî bună domnişoară şi mai zî-le la englezoii ăştia să nu ne mai confunde cu bozgorii, că facem toţi aicii o revoluţiune din aia de n-o văzut Parisu’!

Acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare!

Despre Autor