septembrie 22, 2023

Vocea Clujului

DOI…ZECE

Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu: ,,titlul de Capitală Europeană este mai mult un concurs de dosare decât o luptă a grupurilor de lobby”

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a luat act cu surprindere de declaraţiile domnului Daniel Barbu, Ministrul Culturii şi al Patrimoniului Naţional, cu privire la susţinerea candidaturii municipiului Timişoara pentru titlul de Capitală Europeană. Totuşi, aceste declaraţii nu pot fi considerate ca fiind decisive în „lupta” dintre cele două municipii.

În acest context, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj va avea o discuţie cu dl ministru Barbu pentru a clarifica definitiv toate detaliile legate de susţinerea vreunei candidaturi, personal sau instituţional, de către deţinătorul portofoliului Culturii. „Nu trebuie să uităm faptul că procedura de desemnare a oraşului din România care va deţine titlul de capitală europeană este un proces de durată, care transcende în timp mai mulţi miniştri, ba chiar şi primari diferiţi ai aceluiaşi municipiu. De aceea, în loc să ne isterizăm şi să protestăm pe la toate uşile, mai bine canalizăm toate energiile oraşului şi ale judeţului spre îndeplinirea criteriilor necesare pentru a fi siguri de nominalizare. În fond, titlul de Capitală Europeană este mai mult un concurs de dosare decât o luptă a grupurilor de lobby. La proxima întâlnire cu domnul ministru Barbu, probabil chiar în cursul zilei de mâine, voi discuta cu domnia sa despre declaraţiile făcute, declaraţii care, după părerea mea, au fost un pic exagerate de adversarii politici ai actualului Guvern”, a precizat Horea Uioreanu.

Liderul administraţiei judeţene este convins de faptul că desemnarea sau respingerea candidaturii municipiului Cluj-Napoca la titlul de capitală europeană nu va fi determinată de declaraţiile ministrului Daniel Barbu, ci de munca tuturor celor implicaţi în proiect.

About Author