Știri 

Proiect de responsabilitate socială: companiile din Cluj pot adopta câte un spațiu verde

In luna septembrie 2012, municipalitatea clujeana, prin Biroul Relatii externe si investitori, a demarat proiectul „Adopta un spatiu verde!” al Primariei municipiului Cluj-Napoca. Acest proiect are la baza intentia municipalitatii clujene de a colabora cu diversi agenti economici/institutii clujene pentru ca spatiile verzi din intravilanul municipiului Cluj-Napoca sa corespunda standardelor de peisagistica urbana europeana.

Proiectul presupune „adoptarea” unui spatiu verde, aflat in intravilanul municipiului Cluj-Napoca de catre companiile clujene interesate de CSR (Corporate Social Responsability – Responsabilitate Sociala Corporatista), pentru o perioada de 3 ani, companii care, prin implicarea atat financiara cat si creativa, ar putea adauga o plus valoare acestor spatii in schimbul unei recunoasteri publice, uniforme si transparente, respectiv prin amplasarea unei placute cu un text multumire.

In cadrul acestui proiect companiile clujene vor pune la dispozitia municipalitatii proiectul de amenajare pentru zona verde „adoptata” si vor asigura necesarul de material (agro) dendrofloricol pe care decid sa il planteze/replanteze. Primaria municipiului Cluj-Napoca nu impune companiilor un buget minim in acest sens, suma necesara stabilindu-se in functie de marimea spatiului verde „adoptat” si de tipul plantelor alese, companiile avand libertarea de a achizitiona plantele si de a elabora proiectul cu orice firma agreata de acestia. Plantarea efectiva si lucrarile de intretinere revin in sarcina municipalitatii, care are in acest sens un contract cadru cu firma Rosal.

Pana in acest moment, un numar de 16 companii s-au implicat in acest proiect.

Pentru buna desfasurare a acestui proiect a fost constita o Comisie de monitorizare si coordonare in implementarea si dezvoltare proiectului, comisie din care fac parte reprezentanti ai Biroului Relatii externe si investitori, Directiei Urbanism si Directiei Tehnice. De asemenea, va fi incheiat un Protocol de colaborare intre Municipiul Cluj-Napoca si companiile clujene privind implicarea acestora in proiectul „Adopta un spatiu verde!”, protocol care urmeaza sa fie adoptat in cadrul sedintei de Consiliu Local din data de 15 martie 2013.

Related posts

Artiștii clujeni primesc un nou spațiu pentru expoziții în centrul orașului

,,Artistii clujeni primesc un nou spatiu pentru expozitii în centrul orasului”,  ne anunta primarul Emil Boc, miercuri, 14 martie: ,,Un...

Închide