Știri 

Registrul Auto din Vatican amendează Conclavul papal pentru fumul negru

După ce coşul Capelei Sixtine a emanat tradiţionalul fum negru care anunţă eşecul alegerii unui nou Papă de către conclav, conducerea Registrului Auto din cel mai mic stat suveran din Europa a aplicat o amendă usturătoare cardinalilor pentru poluarea excesivă emanată prin arderea buletinelor de vot. „Ultima oară i-am amendat în 2005 când l-au ales pe Benedict al XVI-lea, acum văd că şi-au dat iar în petic şi, din câte observ, infracţiunea o să fie în formă continuată. E pur şi simplu strigător la cer că o instituţie de asemenea rang nu are un sistem de evacuare a noxelor Euro 4!”, a declarat Pierluigi Capela, om al legii celei noi din Vatican.

Se pare că R.A.V. intenţionează să ridice certificatul de utilizare a sobei din incinta Capelei pictate de Michelangelo, până când conclavul va rezolva problema noxelor. Ca urmare a acestei situaţii fără precedent, cardinalii intenţionează să renunţe la acest sistem arhaic de anunţare a alegerii noului papă şi să adopte unul nou, ecologic. Conform unuia dintre ei, noul sistem de informare va fi unul electric, cu poluare zero: „Practic, în momentul în care se va anunţa faptul că votul nu a ajuns la nici un rezultat, cardinalul-şef va apărea la geamul vestic cu o lanternă şi va bliţa o dată. În cazul alegerii unui nou Papă, acesta va bliţa de două ori. Un sistem foarte simplu şi eficient!”. La auzul acestei declaraţii, conducătorii R.A.V. au atras atenţia că şi acest sistem este unul amendabil întrucât, potrivit legislaţiei în vigoare, folosirea unor surse de lumină intense şi de scurtă durată, în mod repetat, reprezintă o încălcare a normelor actuale de circulaţie enclavizată.

Related posts

Protest al doctoranzilor clujeni: Vrem plata burselor restante!

Având în vedere lipsa de reacție a conducerii Universității Babeș-Bolyai și a responsabililor POSDRU față de scrisoarea înaintată în data...

Închide