septembrie 22, 2023

Vocea Clujului

DOI…ZECE

Tinerii liberali îi solicită lui Emil Boc să înlăture cabinele telefonice care strică aspectul orașului

Montate în tot orașul, cabinele telefonice deschise sau închise au rămas doar niște amintiri prăfuite cu un aspect jalnic.

Aflate într-o stare avansată de deteriorare, pline de mizerie, vopsite cu spray graffiti, sparte sau pur și simplu bucăți întregi rupte, acestea nu mai servesc scopului pentru care au fost gândite inițial. Cabinele sunt utile cel mult celor care lipesc diverse anunțuri sau afișe publicitare. În era telecomunicațiilor mobile, telefoanele fixe cu cartelă Romtelecom, adăpostite de aceste cabine telefonice, sunt inutile, nimeni nu le mai folosește, multe dintre ele fiind și nefuncționale.

Atât telefoanele publice cât și cabinele care le adăpostesc au devenit adevărate piese de mobilier urban, care mai mult strică aspectul orașului care dorește să devină Capitală Culturală Europeană, decât să ajute la ceva. Oricine poate constata acest lucru la o simplă vizită prin centrul Clujului sau prin principalele cartiere.

Organizația de Tineret a PNL Cluj-Napoca solicită primarului Emil Boc să dispună înlăturarea cabinelor telefonice de pe domeniul public și să redea spațiul ocupat de acestea pietonilor, care acum sunt obligați să le ocolească. Curățenia de primăvară poate începe!

 

About Author