Protest al doctoranzilor clujeni: Vrem plata burselor restante!

Având în vedere lipsa de reacție a conducerii Universității Babeș-Bolyai și a responsabililor POSDRU față de scrisoarea înaintată în data de 25.02.2013, doctoranzii clujeni au luat hotărârea de a protesta public începând cu data de 12 Martie a.c., orele 10:00, în fața sediului central al UBB din strada M. Kogălniceanu:

Nemulțumirile noastre vizează gravele decalaje financiare din proiectele POSDRU „Studii doctorale moderne: internaţionalizare şi interdisciplinaritate” (cod contract: POSDRU/CPP107/DMI1.5/S/76841) şi „Doctoratul: o carieră atractivă în cercetare” (cod contract: POSDRU/CPP107/DMI1.5/S/77946) , comunicarea defectuoasă cu responsabilii POSDRU și UBB, precum și lipsa de reacție la cererea noastră de prelungire cu minim 6 luni a perioadei de susținere publică a tezei de doctorat. Aceste nemulțumiri evidențiază situația lamentabilă a cercetării clujene, numeroși doctoranzi (nu doar cei din proiectele POSDRU) și cercetători fiind neplătiți sau prost plătiți pentru munca depusă.

Drept urmare, Marți dimineața (12.03.2013), orele 10:00 sunt așteptați în fața sediului central UBB doctoranzii afectați de această situație, ceilalți doctoranzi care, de asemenea, nu o duc prea bine, precum și persoanele preocupate de situația cercetării clujene, pentru a participa la un miting autorizat. Precizăm că intenționăm să protestăm zilnic între orele 10:00-13:00 până la soluționarea cererilor noastre.

Doctoranzii au creat și un eveniment pe facebook, prin acest intermediu fiind invitate la protest un număr de 92 de persoane, dintre care 26 și-au anunțat virtual participarea, iar 14 ,,poate”.

Tot pe facebook, doctoranzii ne anunțau în această după-amiază: ,,Încă nu e prea târziu să vă alăturaţi protestului! Avem autorizaţie pentru întreaga săptămână şi dacă e necesar o să scoatem autorizaţie şi pentru săptămâna viitoare”, sau ,,Sper ca protestul de maine sa iasa mai bine!”

Despre Autor