Știri 

Protest al doctoranzilor clujeni: Vrem plata burselor restante!

Având în vedere lipsa de reacție a conducerii Universității Babeș-Bolyai și a responsabililor POSDRU față de scrisoarea înaintată în data de 25.02.2013, doctoranzii clujeni au luat hotărârea de a protesta public începând cu data de 12 Martie a.c., orele 10:00, în fața sediului central al UBB din strada M. Kogălniceanu:

Nemulțumirile noastre vizează gravele decalaje financiare din proiectele POSDRU „Studii doctorale moderne: internaţionalizare şi interdisciplinaritate” (cod contract: POSDRU/CPP107/DMI1.5/S/76841) şi „Doctoratul: o carieră atractivă în cercetare” (cod contract: POSDRU/CPP107/DMI1.5/S/77946) , comunicarea defectuoasă cu responsabilii POSDRU și UBB, precum și lipsa de reacție la cererea noastră de prelungire cu minim 6 luni a perioadei de susținere publică a tezei de doctorat. Aceste nemulțumiri evidențiază situația lamentabilă a cercetării clujene, numeroși doctoranzi (nu doar cei din proiectele POSDRU) și cercetători fiind neplătiți sau prost plătiți pentru munca depusă.

Drept urmare, Marți dimineața (12.03.2013), orele 10:00 sunt așteptați în fața sediului central UBB doctoranzii afectați de această situație, ceilalți doctoranzi care, de asemenea, nu o duc prea bine, precum și persoanele preocupate de situația cercetării clujene, pentru a participa la un miting autorizat. Precizăm că intenționăm să protestăm zilnic între orele 10:00-13:00 până la soluționarea cererilor noastre.

Doctoranzii au creat și un eveniment pe facebook, prin acest intermediu fiind invitate la protest un număr de 92 de persoane, dintre care 26 și-au anunțat virtual participarea, iar 14 ,,poate”.

Tot pe facebook, doctoranzii ne anunțau în această după-amiază: ,,Încă nu e prea târziu să vă alăturaţi protestului! Avem autorizaţie pentru întreaga săptămână şi dacă e necesar o să scoatem autorizaţie şi pentru săptămâna viitoare”, sau ,,Sper ca protestul de maine sa iasa mai bine!”

Related posts

Zeci de mii de români ascultaţi telefonic ilegal

Zeci de mii de interceptari ale convorbirilor telefonice in asa zisul temei al securitatii nationale sunt ilegale. Nu mai putin...

Închide