Știri 

Piezişa, pe patru roţi

Strada Piezişă, stradă declarată pietonală încă din anul 2008, de către democrat-liberali, în frunte cu actualul primar, Emil Boc şi Alin Tişe, este în prezent invadată, din nou, de o mulţime de autovehicule. Astfel, această stradă rămâne sub „titulatura” de „stradă pietonală” doar cu numele, sau doar cu amintirea acelor zile în care te puteai plimba liniştit pe aici, fără a face slalom printre maşini, fără a te feri de parbrizele murdare ale acestora.

Se spune că lenea şi comoditatea au dus la crearea celor mai mari invenţii descoperite până în prezent. Astăzi însă, lenea şi comoditatea ne instigă la a ne parca maşina fix în faţa barului la care ne servim cafeaua (sau, tot ce e posibil, să bem 2-3 beri şi  să urcăm la volan), pentru că ne e greu să ne deplasăm câţiva metri. Sunt de părere că domnişoarele cochete care ţin la siluetă şi numeroşii bărbaţi feroce care merg la sală vor putea să îşi savureze liniştiţi băuturile, chiar dacă nu au în câmpul lor vizual bijuteria lor pe patru roţi.

Cel mai interesant este faptul că o stradă cu sens unic a devenit una fără sens. Etichete precum „Piezişa nu e doar o stradă, e o atitudine”, încep să se dezlipească de la locul lor. Acum atitudinea ta, ca student sau ca simplu trecător, e aceea de precauţie. Şi apropo de acest subiect, atenţie la gropile lăsate în urma pilonilor care împrejmuiau Piezişa, neacoperite cu nimic, pândindu-i pe cei mai „aerieni”.

Related posts

Fata zilei – Elena Bianca Pripoaie

Nopţi de vară, incontrol Insomnii, incertitudini, viitor frivol. Prezent incontrolabil, destin amăgitor, Nopţi apăsătoare, trecut ameţitor.   Refugiu dornic de...

Închide