Iubind ȋntr-o societate laică

De multe ori, articolele despre iubire, sentimente şi trăiri devin patetice, siropoase şi telenoveliste.

În lumea reală, practică, iubirea e văzută ca un sentiment care îţi conferă siguranţă, te scoate din starea ta raţională, te transformă sufleteşte şi câteodată te lăsa fără aer. Nu există iubirea raţională sau liniştită. Iubirea e un consum continuu de energie, gânduri şi senzaţii care într-un final te epuizează şi te marchează. Iubirea e asemenea unui creuzet în care amesteci stări cu lacrimi şi pasiune cu extaz. E un melange ciudat care poate să te doboare sau să te facă fericit şi împlinit. Mai sunt şi cazuri în care nu e nici una nici alta ci o trepidaţie continua în care nu găseşti echilibru.

Iubind într-o societate ca cea de azi, poate fi provocator. Libertate avem cu toţii şi nimic nu ne împiedică să simţim, să dorim şi să iubim. Întorci capul pe străzile Clujului şi vezi mâini împreunate a căror dinamică coexistă, vezi buze lipite gata să devină un întreg, vezi priviri intersectate care se blochează sublim. Asta este o lume ideală, în care dragostea pluteşte în aer şi sentimentele sunt împărtăşite.

Dar ce e frumos la o lume ideală? Nimic. Fiinţa umană caută zbucium interior, dramă şi senzaţii nebănuite chiar dacă de multe ori încearcă să le evite. Noi ne minţim zilnic şi avem senzaţia că ne ferim de drame, de lacrimi, însă noi din asta trăim, din asta învăţăm şi prin asta creştem emoţional.

Iubirea te învaţă să te cunoşti, să te analizezi şi să te critici profund şi aici vorbesc despre toate tipurile de iubire din viaţa unui om. Fie că vorbim de iubirea de mamă, de copil sau de cuplu, iubirea te învaţă să creezi, să te dezvolţi şi să gândeşti aparte. Doar iubind poţi vedea lumea de deasupra, de pe nor, visând la clipe minunate. Ştiu că sună idealist şi mă repet zicând că fiecare articol se termină de fapt patetic.

Articol scris de Aurica-Cătălina Gaina

Despre Autor