În cazul Schengen, nemţii fac o concesie: Ţinutului secuiesc

Noi informaţii de ultimă oră ne parvin din Germania în cazul disputelor privind accederea României în spaţiul Schengen: nemţii sunt dispuşi să facă un pas înapoi ca urmare a ameninţărilor proliferate de șeful diplomației române, domnul T. Corlăţean, şi să acorde pentru început dreptul la liberă circulaţie cetăţenilor etnici maghiari din judeţele Harghita şi Covasna.

Ştirea a produs un val de satisfacţie în rândul clasei politice româneşti, cei mai vocali dintre ei fiind, surprinzător, chiar membrii PRM, care, prin vocea d-lui Vadim Tudor, au declarat faptul că acest gest constituie un act de profundă normalitate: „Îmi cer scuze fraţilor unguri pe care i-am ponegrit şi profit de acest prilej să le mulţumesc pentru acest ajutor prietenesc, de mare încărcătură emoţională (n. plânge!). Fără dorinţa lor de autonomizare, de enclavizare, nu puteam să răzbatem până aici! Ei sunt salvarea naţiunii române!”, a declarat, vizibil pătruns, CVT-ul.

Întrebat despre cum se va pune efectiv în practică această decizie, MAI a dat publicităţii câteva detalii care pot contribui la îmbunătăţirea dreptului la liberă circulaţie al românilor din exteriorul Ţinutului Secuiesc. Astfel, fiecare român, va avea dreptul să ceară autorităţilor din HarCov cetăţenia maghiară, care va fi eliberată în maximum 3 luni de la depunerea aplicaţiei. Cunoaşterea unor invective maghiare sau mărturiile scrise privind exterminările realizate de hortyşti asupra unui membru din propria familie, constituie un avantaj. În orice caz, în baza acestui drept, cetăţenii români vor putea să călătorească nestingherit în spaţiul Schengen, fără să mai prezinte la graniţa cu judeţele limitrofe vreun act de identitate.

Din câte se pare, însuşi secuii din HarCov sunt cei mai nemulţumiţi de această decizie politică. Un membru al temutei organizaţii criminale responsabile de spânzurarea păpuşii „Avram Iancu” la Miercurea Ciuc ne-a declarat, înflăcărat, următoarele: „Bozmeg!! Sunt indignaţi foarte la noi! Acum toate romanok vor să devin unguri. Ne-am săturat de ele! Ne face de ruşine peste tot, în toţi lumea!”. De altfel, în spatele lui se putea auzi clar îndemnul iredentist „Afare, afare cu romanok din ţare!”

Acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Subscribe To Our Newsletter

Verified by MonsterInsights