Soluţia primarului Şulea la problema transportului în comun din Floreşti: transformarea comunei în municipiu reşedinţă de judeţ

Inspirat de proiectul de lege privind regionalizarea României, primarul comunei Floreşti, domnul Horea Şulea, intenţionează să susţină, în cadrul proximei şedinţe a consiliului local, transformarea localităţii în municipiu reşedinţă de judeţ. Se pare că ideea i-ar fi venit după un discurs debordant al d-lui Dragnea în timpul emisiunii Sinteza zilei de la Antena 3 „Păi mi-am pus şi eu întrebarea absolut logică şi pertinentă: de ce să fie musai Cluj-Napoca reşedinţă de judeţ şi nu Floreştiul! Să culeagă d-l Boc toţi laurii?? În felul acesta rezolvăm mai multe probleme cu care se confruntă floreştenii, printre care şi cea a transportului”. Conform acestuia, dacă Floreştiul va deveni municipiu, automat toate instituţiile publice, respectiv mediul privat şi cel academic se vor reloca aici iar locuitorii nu vor mai fi nevoiţi să apeleze la Fany sau RATUC, ei deplasându-se pe jos, pe trotuarele de ultimă generaţie, recent date în folosinţă.

Mai mulţi cetăţeni şi-au exprimat opinia vizavi de acest proiect megaloman: „Avem încredere totală în don’ primar! A rezolvat toate probleme din comună: a mutat ferma de pui, a decongestionat traficul, a supra-dimensionat reţeaua de canalizare, a făcut parcuri de joacă pentru copii…ce mai, un edil model! Floreştiul merită un astfel de primar, iar transformarea comunei în municipiu, este o dovadă a aprecierii muncii pe care a realizat-o acest fiu al Floreştiului”, a declarat sub protecţia anonimatului un navetist fericit. Se pare însă că există şi critici referitoare la ideea d-lui Şulea „Mi se pare o prostie infinită! Păi şi cum pot eu ca femeie casnică să-mi mai fac de cap, ştiind că soţul munceşte la câteva sute de metri de mine?? Până acum nu ştia nimeni ce fac eu cele 10 ore cât sunt singură. Simt ca mi se încalcă dreptul la libertate şi e trist pentru pretenţiile acestei comune… ”, a opinat soţia navetistului fericit, la o cafea în dormitorul dânsei.

Deşi proiectul este unul ambiţios, primii paşi în aceste sens au fost deja făcuţi. Consiliul Local Floreşti a adoptat recent un proiect de hotărâre privind construirea unui campus universitar în zona Cetatea Fetei. „Vă spun, acesta e doar începutul. Am vorbit cu dl. rector al UBB Aurel Pop şi ne-a promis că universitatea îşi va muta sediile facultăţilor în Floreşti. Mai avem promisiuni şi de la Universitatea Spiru Haret, însă dânşii au pretenţii destul de mari, cum de altfel trebuie să aibă o instituţie academică de acest rang. Însă să nu uităm un lucru: cât timp avem asfalt, suntem pe drumul cel bun!”, a declarat viceprimarul comunei, domnul Ticu Pop.

Acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Despre Autor