De ce sunt părăsite soţiile pentru femeile adevărate ?

ozzieAveam un prieten care umbla pletos, ii placea sa fumeze, sa mai bea o bere, se imbraca in haine mai… boeme. Motociclist, ca si mine. S-a cuplat cu o tipa. Dupa o vreme l-am revazut. Este tuns, umbla in haine sport-casual, cam ce se poarta, de baut foarte rar, de fumat la fel de rar, iar motorul lui aproape s-a inrosit de rugina in parcare. Acum vrea sa isi ia o masina.
Aveam un prieten in liceu cu care ieseam des p-afara, stateam cu baietii la taifas, la o vodca. Ii placea sa se imbrace in haine mai largi, pe atunci era la moda in hip-hop. S-a cuplat cu o tipa. A inceput sa poarte blugi aproape mulati, adidasi cu talpa joasa, desi inainte de a se cupla purta bascheti, camasi, desi inainte purta tricouri cu Wu-Tang, plus ca daca trecea pe langa grup, statea 5-10 minute de vorba, apoi fugea in casa. Nici vorba sa mai bea vreo vodca. Si mai niciodata nu putea iesi nicaieri, ca se ducea cu fata la film, sau in mall, sau la parintii ei sau… ceva de genul.
Am fost un timp foarte scurt cuplat cu o fata care, printre diverse discutii, mi-a zis: „Imi placi pentru potentialul tau, pentru ce ai putea fi, nu pentru ce esti acum, acum imi place doar cum arati, dar si aici e loc de imbunatatiri”.
Cam la toti baietii am observat chestia asta… Se cupleaza, apoi… se schimba. Devin cumva… domestici – nu mai beau mai nimic(decat daca bea si iubita), nu mai fumeaza(decat daca fumeaza si iubita), isi ajusteaza stilul vestimentar dupa al iubitei, plimbarile dupa ale ei…
O tipa a stat cu un prieten. Ala s-a mutat din casa de la ai lui cu ea, i-a gasit si ei ceva de lucru, voia sa faca treaba cu ea. Dar ea reactiona ingrozitor daca ala voia sa bea ceva sau ii zicea sa faca ceva de mancare sau sa dea cu matura. In final l-a parasit pentru unul care face curat, face mancare, plateste singur toate cheltuielile casei, o duce pe unde doreste ea(in limita posibilitatilor, ca nu e vreun bogatan). Asta e exemplu de ce se intampla atunci cand baiatul nu a vrut sa se schimbe total.
Un prieten zicea:”Iubita mea ar vrea sa ne casatorim… Eu nu vreau, dar devreme ce stau cu ea in casa, ca la mama acasa nu mai vreau iar sa imi cumpar un apartament nu imi permit, stau cu ea, ca si cum am fi casatoriti, ca asa ne purtam, numai ca n-avem acte. Femeile oricum fac ce vor si obtin ce vor, intr-o forma sau alta.”
S-a batut apa-n piua, si pe acest forum, si prin diverse telenovele de scurt sau lung metraj despre iubire si despre cum iubesti si accepti omul asa cum e. Dar eu vad ca in practica baietii nu sunt iubiti si acceptati asa cum sunt, ci trebuie sa se schimbe. Daca vreunul se ataseaza de vreo tipa, aceea incepe si il tunde, il lasa de baut, de fumat, de motociclism, de stilul sau propriu la haine, de obiceiurile sale… de personalitatea sa… daca cumva ea nu bea, nu fumeaza, nu nimic.
Pai cum e ? Iubesti pe cineva asa cum e, sau iti place cum arata si il iubesti pentru cum crezi tu ca ar putea deveni sub atenta ta supraveghere si ghidare ? Vor intr-adevar femeile barbati care sa faca ce zic si ce vor ele, sau vor barbati care sa aiba totusi o personalitate proprie, fara „imbunatatiri” ?
Se spune ca barbatul trebuie sa aiba personalitate, coloana vertebrala, vointa proprie… Dar realitatea mie imi arata ca toti care au avut asa ceva au sfarsit schimband un numar mult prea mare de femei in cautarea celei potrivite. Culmea, cea potrivita nu au gasit-o niciodata, toate voiau sa schimbe cate ceva la ei. La comportament, la obiceiuri, la aspect… Unii s-au resemnat si au devenit un fel de servitori. Altii nu s-au resemnat si mai schimba femei si acum.
Se spune ca cheia unei relatii reusite este comunicarea sincera. Eu am observat ca aceia care comunica sincer cu femeile raman singuri. Cei care mint cu spume la gura o duc extraordinar. Am mai observat si ca daca o femeie incepe sa spuna cu adevarat ce vrea… te ingrozesti, iti vine sa fugi ca de Adolf Hitler… sau ca de un stapan de sclavi.

Deci cum e dom’le ? De ce tot au mereu femeile ceva de schimbat la barbati ? Ce fel de iubire e aia – „te iubesc, dar as vrea sa nu mai bei, sa nu mai fumezi, sa iti cumperi o masina, sa te imbraci mai in trend cu ce se poarta, sa nu mai asculti muzica aia urata de o asculti tu, sa… sa… sa… In rest, te iubesc asa cum esti  ?

Despre Autor