Infidelitatea – metodă imorală dar eficientă de a scăpa de kilogramele în plus

Un studiu recent al cercetătorilor din cadrul Facultății de Psihologie, al Universităţii Birmingham din Marea Britanie, consideră că infidelitatea poate aduce beneficii surprinzatoare.

Studiul a fost realizat pe 3.000 de voluntari,  care au declarat că au slabit după ce au fost implicați într-o aventură extraconjugală.  Astfel, 52% dintre bărbaţii şi 62% dintre femei au declarat acest lucru inedit. Rezultatele sunt destul de clare, astfel încât, în medie, bărbaţii infideli au slăbit 2,7 kilograme, în timp ce femeile au scăpat de 4,5 kilograme.  Deci beneficii substanțiale pentru doamne, ele ocupând și primul loc în topul infidelității.

Studiul a fost realizat, din datele furnizate de repondenții unui site de întâlniri pentru oameni căsătoriţi aflaţi în căutarea unei aventuri. Experții britanici care incearcă să elucideze acest aspect consideră că există cauze de natură fiziologică și explică de ce infidelitatea ajută la pierderea unor kilograme în plus. Profesorul de psihologie Craig Jackson,  din cadrul Universităţii Birmingham, consideră că implicarea într-o aventură pune multă presiune pe individ. Minciunile, evitarea confruntărilor directe cu partenerul şi ascunzişurile de tot felul, cauzează mult stress pentru individul infidel.

Organismul reacționează producând în exces adrenalină şi cortizol (hormonul stresului), care conduc la creșterea ritmului cardiac şi a presiunii arteriale, individul stresat respirând mai repede, secretă mai multă serotonină. Toate aceste procese conduc în final la arderea mai multor calorii decât în mod normal. În același timp, cercetătorii au observat și schimbări comportamentale ale subiecților. Atunci când unii oameni au relaţii extraconjugale, aceștia sunt mereu grăbiţi, mereu pe fugă şi nu de puţine ori nu mai au timp să mănânce. Există în același timp și o presiune fizică asupra individului. Mulţi bărbaţi și femei, în cazul unor astfel de practici, încearcă să arate cât mai bine pentru noile lor achiziții. În opinia englezilor, apare și o nouă mentalitate în cazul subiecților intervievați. Se pare că opinia unanimă este că, dacă eşti căsătorit de peste 20 de ani, nu mai întreţii relaţii sexuale atât de des, ceea ce înseamnă că începerea unei relaţii extraconjugale din partea unuia dintre parteneri, poate ajuta în mod cert la arderea unui număr  mai mare de calorii, conducând la pierderea kilogramelor în plus.

Deci, mare atenție, doamnelor și domnilor, cât și cum doriți să slabiți și mai ales în cât timp, pentru că în acest caz, cert vor aparea suspiciuni din partea celuilalt partener.

Subscribe To Our Newsletter

Verified by MonsterInsights