septembrie 30, 2023

Vocea Clujului

DOI…ZECE

Tribunul monden

C.V. Tudor zis şi Tribunul, actualmente europarlamentar, este preşedintele unui partid bătrân, plin de generali în rezervă senili, oameni ce se declară cinstiţi şi integri morali cu toate că au slujit Securitatea, nu poporul român. Mulţi confundă bătrâneţea cu înţelepciunea, eu unul acord acestei asocieri cel mult o prezumţie relativă.

În publicitatea electorală de pe TVR1 din seara de 3 decembrie 2012 am ascultat discursul unui candidat PRM la Parlamentul României. Nu are sens de a spune despre cine este vorba. Un domn trecut de 65 de ani, general în rezervă, cu ochii pironiţi într-o condică groasă din vremuri ceauşiste, îşi citea discursul politic în tentativa de a atrage voturile alegătorilor.

Cu un glas poticnit, fără a menţine un contact vizual cu camera, domnul candidat/general în rezervă citeşte monoton un text pe care parcă îl vede pentru prima oară. Argumentele aduse de acesta: peste 30 de ani în slujba statului; reprezintă cinstea şi corectitudinea care îl recomandă; încearcă să expună crezul naţionalist al PRM-ului atacând cei 20 de ani de mafie şi corupţie sub cele 4 partide – PSD, PD,PNL şi UDMR şi proclamă necesitatea unui suflu nou ce poate fi adus în politica românească de PRM!

M-am amuzat teribil de acest bătrânel simpatic şi de suflul pe care l-ar aduce Domnia Sa în politica românească, plină de vicii, mafioţi şi corupţi. Dacă PRM propune astfel de personaje cu siguranţă că va reveni în Parlament la calendele greceşti!

A nu se înţelege că am ceva cu oamenii ajunsi la vârsta pensionării. Din contra, îi respect. Idolul meu în materie de politică este Winston Churchill care trecut de 60 de ani, plin de ambiţie şi încăpăţânat, a luptat de unul singur în faţa teroarei naziste. Dar bătrâneţea fără vigoare şi energie e precum o senilitate absolută. Dacă 3 minute distinsul candidat la Parlamentul României nu a fost în stare să vorbească liber, fără suport material, să-i fi acordat votul?

După discursul acestuia clipul electoral continuă cu reliefarea personalităţii principale a Partidului: Tribunul C.V. Tudor. Ni se înfăţişează întreaga lui activitate politică pe plan intern şi internaţional. Tribunul are un CV straşnic! Lipsit din păcate (pentru el) de accesul la puterea supremă, de unde sub o dictatură luminată mafia, ungurii şi tot răul din Republică ar fi fost purificat.

De câteva luni, Tribunul s-a întors la popor. Acesta ia cu asalt toate emisiunile mondene: Happy Hour, Acces Direct, Un Show păcatos, Te pui cu blondele, şi din când Voiculescu îi mai permite să apară şi la emisiuni politice. Le ia cu asalt deoarece spaţiul majorităţii emisiunilor politice îi este închis iar notorietatea sa publică scade an de an, şi odată cu ea şi Partidul se stinge.

Electoratul PRM este în scădere constantă, iar Tribunul, de unul singur, după ce l-a renegat pe Bolcaş, luptă în continuare cu stoicism. Spiritul lui enciclopedic cultivă poporul român la Te pui cu blondele, căci, Tribunul ne mărturiseşte că preferă să cultive un  popor, nu 200 de studenţi într-un amfiteatru. Apoi etica şi cinstea lui împacă diversele personaje promovate de emisiunile mondene, Domnia Sa le ajută cu slujbe, apoi este renegat de acestea şi făcut în toate felurile. Cultura enciclopedică, de necontestat a lui Vadim se lasă din păcate înfrântă de noua civilizaţie românească cu care acesta vrea să intre în horă, să se adapteze acesteia prin umorul şi nostalgia sa de fost pretins casanova.

Bietul Tribun înfrânt nu capitulează. Orice pentru Partid, orice pentru învierea naţionalismului în inimele românilor, orice pentru electoratul lui format din pensionari, securişti şi octagenari senili. Trăiască naţionalismul mondenizat!

Acest text este un pamflet și va fi tratat ca atare. Responsabilitatea  pentru conţinutul articolului aparţine exclusiv autorului. Pentru dreptul la replică ne puteți contacta pe adresa redacției.

About Author