Știri 

Declarație politică marca Alin Tișe: Guvernul USL loveşte toate categoriile sociale. Acum: dă KO agricultorilor

Guvernul falimentului naţional – guvernul USL, nu uită de nimeni şi de nimic.  În ultima perioadă a „atacat”  pe rând mai multe categorii sociale, îngreunând din ce în ce mai mult aspectele vieţii sociale şi economice ale românilor. A blocat vânzarile auto prin tergiversarea luării unei poziţii privind taxa / timbrul de mediu. A creat panică anunţând recalculare şi impozitarea pensiilor cu 50% pentru că nu le convin rezultatele recalcuării pe principiul contributivităţii etc.

Acum se ia la trântă cu agricultorii prin noile taxe din codul fiscal. Guvernul USL a găsit de cuviinţă să mai împovăreze o categorie socială. Noile impozite pentru agricultură afectează un milion de fermieri, atât crescători de animale, cât şi cultivatori. Fermierul român are parte oricum de cele mai mici subvenţii agricole din întreaga Uniune Europeană, iar guvernul Ponta îi face astfel şi mai dificil efortul de a se dezvolta şi de a concura pe piaţa europeană. Guvernul Ponta a descoperit brusc că România este plină de chiaburi şi vrea să facă bani pe spatele lor.

În plus, noul impozit agricol stimulează fărâmiţarea terenurilor, după ce ani de zile România a făcut un efort major pentru comasarea proprietăţilor şi modernizarea agriculturii. Din moment ce proprietăţile agricole mai mici de 2 hectare nu vor fi afectate de noul impozit, ne aşteptăm la spargerea terenurilor în parcele mai mici, adică exact ceea ce România trebuie să evite. Probabil că românii cu mai mult de 2 hectare de teren sau mai mult de 2 vaci sunt, în ochii guvernului USL,  chiaburi care trebuie impozitaţi. Banii luați de la agricultori nu sunt daţi nici la spitale, nici la școli, ci sunt băgați în cheltuieli cu aparatul de stat, se duc în salarii şi în birocrație.

Această declaraţie politică reprezintă poziţia mea în problema noului impozit pentru agricultori, urmând  să prezint susţinerea mea şi Guvernului, prin ministerul de resort.

Alin Tişe – Senator PDL de Cluj

19 februarie 2013

Related posts

Tribunul monden

C.V. Tudor zis şi Tribunul, actualmente europarlamentar, este preşedintele unui partid bătrân, plin de generali în rezervă senili, oameni ce...

Închide