Știri 

Civilizația pământeană a ajuns la un moment de răscruce? Omenirea a fost din nou salvată de o civilizație extraterestră necunoscută?

În primul rând țin să precizez că nu sunt fan al teoriilor conspirative, având o pregătire stiințifică la bază, în domeniul fizicii și reușind a decela atunci când este vorba de tehnici de manipulare a informației, pentru a prezenta adevăruri de cele mai multe ori măsluite.

Certitudini

Un interesant fenomen astronomic s-a produs pe 15 februarie, la ora locală 7:20:26 în regiunea Celiabink, din zona Urali, când pe cer a putut fi observată traiectoria unui meteorit intrat în atmosfera. Imaginile publicate de mass-media rusă și preluate la nivel internațional au fost senzaționale, pe imagini fiind surprinși meteoriți incandescenți pe cer, la o altitudine foarte mică de pământ.

Comunitatea științifică internațională este până în prezent de acord cu faptul că evenimentul petrecut nu a avut nicio legatură cu asteroidul 2012 DA14, care s-a aflat vineri la o distanță minimă de Terra, la aproximativ 27.700 km.

Probleme care apar

O problemă ar fi estimarea corectă a dimensiunii și masei acestui corp ceresc.

Academia Rusă de Științe a estimat acest meteorit ca având în jur de 5 metri și o masă de 10 tone.

Specialiștii de peste ocean, de la JPL-Caltech, Pasadena, NASA, au estimat pe baza informațiilor primite de 5 stații internaționale de monitorizare în domeniul infrasunetelor, că meteoritul căzut ar fi avut între 15-17 metrii și o masă estimată între 7.000 – 10.000 tone.

Evident, aceste mari diferențe modifică și estimarile făcute referitor la energia eliberată, de la 30 ktone la aproximativ 500 ktone, echivalent explozie TNT. Evenimentul a fost monitorizat de o stație din Alaska, care a captat infrasunetele produse, specialiștii considerând că dezintegrarea meteoritului s-a produs în max. 32,5 secunde, la 10-15 km de pământ.

Interesantă este și declarația profesorului Peter Brown de la Universitatea din Western Ontario, Canada: ,,ne-am aștepta ca un eveniment de o asemenea amploare să aibă loc o dată la fiecare 100 de ani, în medie.”

Ținând cont de aceste date avem de-a face cu un meteorit mai mare decât cel căzut în 8 octombrie 2009 în Indonezia. Am adus în discuție precizările cercetătorului Peter Brown pentru că este specialistul care a urmărit și estimat și meteoritul din Indonezia din 2009.

Interesant este și faptul că până în prezent autoritățile ruse nu au gasit resturi din acest meteorit.

Ipoteze

Aduc in discuție ipoteza lansată în ianuarie 2012 de Iuri Lavbin, om de știință din Siberia, conform careia Terra a fost salvată de impactul cu o cometă, asteroid, de către o nava extraterestră, în ianuarie 2012, explozie puternică care a generat și precedat fenomenul Tunguska.

În interviul acordat publicației The voice of  Rusia, în 2012,  Iuri Lavbin afirmă că este vorba de o navă extraterestră kamikaze. Explozia a avut loc în regiunea Krasnoiarsk, în Siberia Răsăriteană, unde s-au descoperit un crater cu un diametru de 500 de metri și alte câteva cratere mai mici de 100-150 de metri.

Conform declarațiilor sale, s-au mai descoperit și câteva fragmente ale navei extraterestrilor, un aliaj compus din siliciu si fier, ce nu poate fi creat pe Pământ. Iuri Lavbin a mai descoperit în zonă și niște pietre mici, pe care sunt desenate pătrate și romburi, a caror origine se presupune a fi de natură extraterestră, deoarece un laser de mare putere nu a reușit în laborator decât să zgârie aceste mici pietre, opinia geologilor ruși fiind că nu sunt de origine pământeană. E posibil  ca descifrarea desenelor misterioase poate explica tainele fenomenului Tunguska, oferindu-ne informații noi despre Univers și ființele care îl populează.

Tot în favoarea acestei argumentări aduc acum în discuție o idee senzațională a astronomului rus Vaceslav Dokuchaev, care sustine posibilitatea existenței unor civilizații avansate în interiorul găurilor negre. Veaceslav Dokuchaev, de la Institutul pentru Cercetări Nucleare al Academiei Ruse de Științe, din Moscova, a susținut într-un studiu publicat tot în 2012, de către Universitatea Cornell, faptul că, dacă viața ar exista în interiorul unei găuri negre, atunci civilizația respectivă ar fi cea mai avansată din galaxie. Conform cercetătorului rus, dovezile existente și noile cercetări în domeniu arată că în interiorul unei gauri negre ar exista un „zgomot alb”, adică regiuni în care fotonii pot exista pe anumite orbite periodice. Concluzia studiului este că în interiorul unei găuri negre ar putea exista chiar viață și posibil o civilizatie de tip III pe scara Kardashev.

Astronomul rus Nikolai Kardashev este cel care a propus comunității științifice internaționale, în 1964, o scară a civilizațiilor care masoară nivelul avansului tehnologic al societății în funcție de consumul total de energie și de modul de exploatare al acesteia. Civilizația pământeană la ora actuală tinde să atingă statutul de nivel I, pe o astfel de ierarhizare, de 0,72 evaluată în 2007, rezultatul fiind cuantificat la un consum energetic global în jur de 0,16% din resursele planetei.

Ca și civilizație, în acest moment nu deținem încă tehnologia necesară modificării traiectoriei unor obiecte cosmice cu potențial distructiv pentru Terra. Dispunând doar de a treia viteză cosmică (a patra viteză cosmic?!…nu), este greu de acceptat că am putea intercepta astfel de obiecte in mezosferă. În plus, teoria razei tractoare, sau bombardarea asteroizilor cu armament termonoclear nu sunt de dorit, și oricum imposibil de realizat de pe Pământ.

Și să nu uităm declarațiile surprinzătoare ale premierul rus, Dmitri Medvedev, de la începutul lui decembrie 2012, despre dosarul referitor la extratereștrii pe care l-ar fi primit președintele Putin.

… în loc de concluzii

Ținând cont de cele prezentate cred că nu trebuie înlaturată nici ipoteza unui nou contact cu o civilizație extraterestră, iar în acest context putem considera că omenirea a fost din nou salvată de o civilizație tehnologică necunoscută pe Terra?.

În plus apar și întrebări legate de: CINE și mai ales CÂT și CUM trebuie să trasmită informația știintifică, dar și CINE poate să aibă acces la această informație direct la sursă, pentru a nu se crea confuzii nedorite dar mai ales panică în randul populației în cazul unor astfel de evenimente (exemple destule referitor la descoperirile și interpretările senzationale, unele dovedite ca fiind eronate, inclusiv modalitățile de utilizare a tehnicilor de manipulare a opiniei publice internaționale folosite voit sau involuntar, ținând cont de informația deținută de către cei de la NASA în 2012). În opinia mea chiar dacă s-a știut despre acest meteorit, criza a fost gestionată corect, întotdeauna existând și o sansă pentru civilizația de pe Terra.

Fiecare are dreptul de a accepta un adevăr sau nu, la nivelul său de înțelegere. În opinia mea în următorii ani nu vom asista la descoperiri uluitoare ci la dezvăluiri senzaționale.

Related posts

Fata zilei – Nagy Timea

Vremea a zburat, Tu nu te-ai schimbat... Cum ai făcut? Mă priveşti mirată Şi îmbujorată Ca la-nceput... Pentru tine mai...

Închide