Investigatii 

One-day stand. De la Valentineʼs la Ballantineʼs

Vallentineʼs day. Day… asta mă intrigă pe mine. Adică, o zi a îndrăgostiților. Dragostea nu e veșnică, într-adevăr; numai în mintea și în visele adolescenților. Însă, chiar o zi? Nu e cam puțin? Dar ce e asta, un fel de one-night stand, pe timp de zi? E ziua iubirii, sau a curviei?

Acum, e drept că atunci când ai o relație lipsită de atenție, de afecțiune, de reciprocitate, de iubire… atunci când te simți în permanență frustrat/ă de o astfel de relație, o zi a dragostei, chiar și a unei iubiri strict gestuale și ipocrite, e ca o gură de oxigen, ce te ajută să-ți târăști relația mai departe. Însă, dacă iubirea voastră nu e de o zi, ci de o viață, de un an, de o luna, de o săptămână măcar, le ce aveți nevoie de ziua asta? E inutilă!

Însă, legea turmei acționează mereu la modul implacabil. O oaie adevărată e oaie doar în turmă. Pe lângă turmă pasc doar oile negre, iar așa ceva nicio oaie nu-și dorește. Așa că, săriți astăzi pe cadouri, pe chestii dulci până la diabet, pe lenjerii și pe flori ce se vor ofili în vază mult după ce se va ofili iubirea voastră, de o zi. Arătați că vă iubiți, spuneți la rude și la prieteni cât sunteți de apreciate, cât le-ați apreciat, ce iubite și ce iubitori sunteți! Astăzi. Plin va fi orașul deseară, ca în orice seară de 14 februarie. Plin de-ndrăgostiți și de-ndrăgostite. Astăzi e ziua în care nu e bine să fii amant. Poate singura zi în care aproape toți amanții vor fi singuri. Amantele lor sunt cu iubi, că se respectă, că sunt iubite și respectate. Mâine însă, multe îndrăgostite își vor reaminti că mai sunt și alții, că nu pot fi egoiste, să ofere iubire doar unuia. Mulți îndrăgostiți vor rupe din nou paturile cu amantele, că doar ieri și-au făcut datoria față de iubită, ce naiba…

Însă, mai este și categoria de oaie valentinică singură, care nu e nici ,,iubi”, nici ,,amant/ă”. Asta, ca să nu se simtă singură, va transforma deseara Valentinul în Ballentin, Vallentineʼs în Ballantineʼs, va rupe cluburile și se va rupe de-atâta alcool. Că doar n-o sta singură, să-și vadă de treaba ei, când toți se iubesc sau se îmbată.

Astfel, sărbătoarea, din punct de vedere comercial, își atinge pe deplin scopul, prin isteria maselor de rumegătoare. Alea de se iubesc își iau cadouri, iar alelalte, frustrate de neiubit, își iau alcooluri. Toată lumea e fericită, mâine ne revenim la normal. Unii cu iubitele, ce de-acum pot fi neglijate, alții cu dureri de cap, puțini, mai deștepți, cu dureri în cot.

Dacă doar astăzi sărbătoriți iubirea, dați-o-ncolo de iubire, despărțiți-vă și căutați-vă pe cineva alături de care fiecare zi să vă fie o sărbătoare! ,,Nu e posibil asta, că avem și serviciu, si probleme, și oboseli”? Găsiți iubirea adevărată și-o să vedeți că e posibil! Și-încă cum! Valentineʼs day e o prostie. Înțeleg Valentineʼs night. O noapte și gata. One-night stand. Asta merge. Dar poate nu înțeleg eu, și azi e sărbătoarea one-day stand. Și-asta merge. Dar cu iubirea, lăsați-o mai moale… dragostea se sărbătorește zilnic, cu aceeași intensitate. Totul sau nimic, tot timpul sau nimic. Eu așa zic…

Articol scris de Florin Moldovan

Related posts

De ce contrastele se atrag – sageata lui Cupidon descifrata; frumusetea femeii si pozitia sociala a barbatului prezinta o corelatie.

Cercetatorii sociologi de la Notre Dame University, SUA, au realizat un studiu recent, referitor la mecanismele prin care ne alegem...

Închide