septembrie 22, 2023

Vocea Clujului

DOI…ZECE

Printr-o declarație politică Alin Tișe acuză: ,,USL CONDAMNĂ CLUJUL LA SĂRĂCIE, SUBDEZVOLTARE ŞI ŞOMAJ”

Vocea Clujului vă redă integral declarația politică a senatorului Alin Tișe, din data de 12. 02. 2013:

Săptămâna trecută majoritatea parlamentară a adoptat legea Bugetului de Stat pentru anul 2013. Bugetul cu care USL a venit în Parlament este bugetul promisiunilor neonorate, este un buget care nu are nimic în legătură cu promisiunile USL din campania electorală.

USL a vorbit în campanie, dar nu se regăsesc în Legea Bugetului de Stat pentru anul 2013 despre construcţia spitalelor regionale de urgenţă – incluzând aici Spitalul Regional de Urgenţă Cluj – cel mai avansat proiect din ţară, pista nouă de 3.500 metri a Aeroportului Internaţional Cluj, Autostrada Transilvania, scăderea treptată a TVA, încurajarea mediului privat, reducerea TVA la produsele de bază, introducerea unei cote progresive de impozitare a veniturilor, scăderea CAS plătit de angajator.

Din păcate, proiectele de dezvoltare ale judeţului şi municipiului Cluj-Napoca sunt ignorate de guvernanţi, nefiind prinse în bugetul naţional.

Prezint în faţa Senatului această problemă deoarece cred cu tărie că lipsa investiţiilor în dezvoltarea judeţului, condamnă Clujul la sărăcie, subdezvolare şi şomaj.

Nealocarea sumelor pentru aceste proiecte majore pentru judeţul Cluj blochează investiţiile publice deja începute, blochează dezvoltarea, blochează locurile de muncă generate de aceste „şantiere publice”, atât pe orizontală cât şi pe verticală, blochează colectarea unor taxe şi impozite generate de investiţii, salarii şi consum.

Mai mult, Guvernul uită totalmente de faptul că în anul 2015 Cluj-Napoca este Capitală  Europeană a Tineretului, singurul oraş din Europa şi din România care are acest titlu în anul 2015. Clujul reprezintă, de fapt, România în acest eveniment european important, iar Guvernul României izolează Clujul şi nu-l susţine în finalizarea sau începerea unor proiecte de dezvoltare esenţiale .

Este imperios necesar ca, măcar în ceasul al doisprezecelea, să înţelegem  beneficiile acestor proiecte de infrastructură – atât pentru judeţul Cluj cât şi pentru ansamblul economiei româneşti, şi să suţinem îndreptarea acestei situaţii.

Această declaraţie politică reprezintă poziţia mea în problema investiţiilor pentru dezvoltare, urmând  să prezint susţinerea mea şi Guvernului, prin ministerele de resort. 

Alin Tişe

Senator PDL de Cluj

Concluziile le trageți voi, cititorii!

About Author