septembrie 26, 2023

Vocea Clujului

DOI…ZECE

Ghicitoare națională

Stie cineva?!

Pe un corp urias, sade asezat un cap cu figura de adolescent proaspat iesit din furtuna hormonala de la granita dintre prima copilarie si maturitatea precoce.

Pe aceasta fata de adolescent, sta aninata o pereche de ochelari cu rame negre de baga, iar, sub ei, troneaza o linie aproape perfecta care sugereaza, atunci cand linia este sparta pentru a lasa sa se propage de dincolo de ea niste sunete care amintesc de zgomotul pe care-l face un cui pe o suprafata metalica, un soi de papusa malefica, asemenea celebrului personaj de film de groaza, Chukie.

Freza tunsa cu liniuta, asa cum se cere in clasele primare, incununeaza aceasta capodopera umana al carui singur rost in aceasta lume pare a fi acela de a crea senzatii asemanatoare cu cele incercate la circ sau la zoo.

Acestui Buratino grotesc ii place foarte mult sa se joace. O face mereu, chiar si atunci cand pare ca isi ia prea in serios rolul cu care a fost batjocorit de adulti, cel al papusii inutile care se crede Maestrul Papusilor.

Dintre jocurile preferate ale lui Buratino cel Sadic face parte cel al puterii. Puterea de a rade cand altii plang in hohote, puterea de a-si crea propria iluzie umana, puterea de a crede ca exista atunci cand evidentele arata ca nu este nimic altceva decat o biata umbra a vointei altora. Puterea de a le da teste cu un grad inexistent al IQ-ului pentru cei care au trecut de mult de IQ 87, puterea de a minti cu nerusinare atunci cand si dracu’ s-a prins de asta, puterea cailor putere din masinutele de curse, puterea…

Stie cineva cum se numeste aceasta ghicitoare nationala?!

sursa: Marina Ene

About Author