Comunicat USL: „Credem că Alin Tișe confundă bugetul pe 2013 cu cel alocat efectiv județului Cluj de către nașul său în 2012”

Redăm integral comunicatul USL, semnat fără nume, biroul de presă:
Parlamentarii USL îl invită pe colegul lor, senatorul democrat liberal Alin Tișe, să facă lectură publică tuturor amendamentelor pe care acesta susține că le-a depus la legea bugetului de stat pe 2013, dar și a tuturor sumelor alocate de Guvernul Ponta județului Cluj pentru acest an, despre care senatorul PDL spune că nu există. Alin Tișe face doar un joc de imagine, pentru a impresiona opinia publică din județul Cluj cu faptele sale mărețe în slujba comunității, inexistente în realitate și neagă, din pură demagogie, alocările financiare importante care s-au făcut pentru județul nostru în acest an.
Dacă domnul senator Alin Tișe spune că pentru Cluj au fost depuse sute de amendamente la legea bugetului de stat, înseamnă că acestea au fost susținute de altcineva în comisiile de specialitate, pentru că cel puțin în comisia de sănătate nu a fost văzut nici un amendament care să poarte semnătura domniei sale sau să facă referire la vreunul dintre proiectele invocate. Din informațiile noastre, domnul Tișe nici măcar nu a participat la ședința comisiei din care face parte, darămite să mai și susțină vreun amendament.
În ceea ce privește faptul că în legea bugetului de stat pentru anul în curs nu sunt alocați bani pentru investiții în sistemul de sănătate din Cluj, respectiv construcția Spitalului Regional de Urgență, deputatul Elena Uioreanu declară: ”Nu sunt nici eu fericită că nu vor fi bani de la bugetul central pentru demararea acestui proiect important, întrucât toți am făcut lobby pro Spitalul Regional de Urgență, dar am înțeles decizia de a aloca bani pentru plata arieratelor. Adică noi, cei care suntem acum la putere, ne-am asumat să plătim datoriile istorice ale spitalelor către furnizori, apărute din cauza incompetenței fostei guvernări de a gestiona eficient banii publici. Prima dată trebuie să acoperim găurile negre făcute de PDL, pentru că altfel sistemul de sănătate se blochează și abia apoi să ne îndreptăm atenția spre investiții. La Cluj, proiectul privind construcția unui Spital Regional de Urgență nu este unul care se poate concretiza într-un singur an și abia acum, de curând s-a preluat oficial de către Consiliul Județean terenul pe care va fi realizată investiția și mai sunt mulți pași de făcut până se va trece efectiv la partea de construcție, dotări și toate celelalte. Sunt pași care pot fi făcuți de către autoritățile județene și locale, printr-un efort financiar comun, care să justifice solicitarea unor fonduri guvernamentale importante. Trebuie să ne învățăm să facem ceva și abia apoi să cerem pentru a continua ceea ce am început. Nu putem construi ceva punând cruce unui întreg sistem. Ori, actuala putere drege ceea ce au stricat colegii revoltatului domn Tișe, care cred că a susținut amendamentele de care zice în fața oglinzii, că în comisii nu s-au văzut”.
În ceea ce privește bugetul care revine județului Cluj în 2013, parlamentarii USL susțin că este mai mare decât cel alocat efectiv anul trecut. Sunt alocați 76,9 milioane de lei, adică 17,5 milioane de euro, de către Guvernul Ponta pentru proiectele de investiţii în infrastructură ale Clujului. Anul trecut s-au investit 71,5 milioane de lei. Când au fost mai puțini bani? Acum sau atunci? Pentru reabilitare poduri, podeţe şi tuneluri de cale ferată, Clujul are alocaţi 41,4 milioane de lei. De o altă sumă relativ importantă, 11,9 milioane de lei, sume defalcate din TVA, vor beneficia drumurile judeţene şi comunale. Mai sunt alocați bani pentru proiecte aflate deja în derulare: Centura de Est, Biblioteca Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) – 3.290.000 lei, spaţii de învăţământ şi cazare la Universitatea Babeş-Bolyai, spaţii de învăţământ ale Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) – 2.139.000 lei, clădire pentru catedra de Limbi Moderne a UMF – 1.109.000 lei, sediu Judecătorie Gherla – 1.000.000 lei, cămin studenţesc cu 480 de locuri al USAMV – 500.000 lei, regularizarea scurgerilor de pe versanţi şi prevenirea alunecărilor de teren în bazinul hidrografic Someşul Mic, sub-bazinul hidrografic Valea Inucului – 250.000 lei şi extindere baza didactică de la Mărişel a Universităţii Tehnice – 100.000 lei. Va fi demarat un proiect nou de infrastructură susținut din bugetul de stat, proiect destinat bolnavilor de cancer și care vizează: extinderea Institutului Oncologic Ion Chiricuţă. Despre ce face vorbire domnul Tișe?