Când Guvernul ne iubește așa mult…

basescuDau cu o mana, iau cu doua (zeci)… Cam asa ar putea suna sloganul Guvernului dupa ce a anuntat „fabuloasa” marire a salariului cu „exorbitanta” suma de 50 de lei. Ironia sortii, am putea spune, cu toate ca, in umila noastra traire ne gandim ca si cei 50 de lei sunt buni la ceva. Dar aceasta institutie nobila s-a mai gandit ca daca tot ne da atat de multi bani… ce-ar fi sa introduca noi taxe pentru companiile energetice si impozitarea cu 3% a veniturilor microintreprinderilor… aaaa, dar nu e destul, sa mai impoziteze si veniturile din agricultura, ca prea mult castiga.

Imi amintesc ca la inceputul anului s-au adus noi majorari la accize, adica cresterea taxelor locale in unele orase, scumpirea carburantilor si facturi mai mari la curent, iar Guvernul, organ al dreptatii supreme, anunta ca populatia nu ar trebui sa-si faca griji deoarece din luna februarie salariul minim pe economie va creste cu 14,3% (de la 700 la 750), iar pensiile cu 4%.

Marinimos din fire, Guvernul ne anunta ca din iulie salariul se va majora cu inca… 50 de lei!!! Eu le-as recomanda sa puna in fiecare luna cate 50 de lei , poate asa ajungem si noi in 5 ani sa avem salarii egale cu celelalte tari din Uniunea Europeana.

Nu avem de ce sa ne plangem. Ne merge bine. Muncim pe rupte pentru bani. La sfarsitul lunii, cand primim remuneratia, ne gandim ca avem o mica avere in mana… dar care, nu stim cum… dispare foarte repede. Da, stiu…ar trebui sa ne multumim ca avem o paine de pus pe masa, rate la banci pe 20 de ani, un viitor instabil si multa, multa iubire din partea conducatorilor iubiti. Da… de iubire avem nevoie! Guvernul stie cum sa ne-o ofere…

Razvratirea noastra nu are niciun sens. De ce sa nu fim multumiti cand ne gandim ca cei de la putere dorm zilnic in scaun pentru 5000 de lei lunar, iar noi lucram pana nu mai putem pentru 1000 de lei. Stiu… in momentul de fata ii plangi de mila parlamentarului care doarme, deoarece te gandesti ca efortul lui „supraomenesc” de a se „chinui” sa adoarma este in beneficiul tau (in vis ii apar toate solutiile la problemele Romaniei)… numai ca, in acelasi timp, te gandesti ca aceasta suprasolicitare sa nu ii faca vreun rau.

Lasand limbajul malitios la o parte, sunt totusi o persoana optimista, cred cu tarie ca se va schimba ceva in tara asta! Nu vreau sa abordez o gandire utopica si sa aberez cu fel si fel de scenarii inefabile. Sunt multi oameni cu potenial in tara aceasta. Vreau sa cred ca putem schimba Romania. O tara cu oameni asa frumosi sufleteste, primitori si veseli… poate face mult mai mult.

Despre Autor