În curând, centru de escaladă la Cluj în clădirea unei foste fabrici

265110_588088657884124_1586032876_nUn grup de cățărători clujeni ne propune să ne cățărăm pe pereții unei foste fabrici, nu din lipsă de ocupație, ci după ocupațiile zilnice de rutină, ca o modalitate de a ieși din monotonia cotidiană, pentru a ne menține în formă și a ne distra alături de prieteni.

Centrala de escaladă își propune a fi un loc unde oamenii pasionați de mișcare se întâlnesc pentru a socializa și a organiza ieșiri și expediții ambițioase, din Cheile Turzii și până în munții Himalaya.

,,Muncim de 3 luni pentru a transforma o fosta fabrica din Cluj-Napoca intr-un spatiu ce va oferi antrenament pentru escalada, simularea catararii pe stanca, dar intr-un mediu controlat, sigur, alaturi de indrumatori atestati, oameni cu multi ani de experienta.

Noul spatiu va gazdui in plus expozitii de fotografie, proiectii despre expeditii, competitii locale si nationale, toate adresate pasionatilor de munte si de miscare.

Ne dorim sa deschidem usile pentru primii clujeni pasionati sau doar curiosi in februarie 2013.

Am investit resurse proprii, am mobilizat resurse din comunitate pentru a transforma fosta fabrica in spatiul pe care ni-l dorim pentru clujeni, dar avem nevoie de o mica sustinere pentru a ne indeplini visul si a oferi Clujului unul dintre cele mai mari panouri de escalada din Transilvania!”

Pentru a îi susține, puteți accesa site-ul Creștem idei aici.

,,Cum vom folosi banii primiti?

Fondurile stranse ne ajuta sa montam prizele si sa finalizam panoul de escalada. Desi pare o contributie mica, o priza buna este tot ce iti doresti cand te afli la cativa metri deasupra solului.

Ce este escalada la mica inaltime?

Escalada la mica inaltime (denumita si Bouldering) este un stil de catarat pe stanca realizat fara coarda, limitat de obicei la urcari scurte (maxim 4 metri) deasupra unei saltele suficient de groase incat sa atenueze socul, iar o eventuala cădere sa nu aiba ca urmari lovituri. In general se practica pe bolovani mari sau pe bolovani artificiali, in sali de sport sau in zone special amenajate. De asemenea, poate fi practicat la baza unor stanci mari.

Avem nevoie de sustinere pentru a ne transforma visul pentru Cluj in realitate!”

Ce nu precizează temerarii cățărători inițiatori ai acestui proiect e, poate, chiar cel mai important avantaj pe care îl putem obține prin antrenamentele din viitorul centru de escaladă: odată învățați și căliți într-ale cățăratului pe pereți, vom putea deveni și amanți mult mai buni. Vine soțul acasă, tocmai când tu ești în plin antrenament în patul nevestei sale? Nicio problema! Urgent te cațeri pe pereții dormitorului și stai acolo agățat ca liliecii până când trece pericolul și poți coborâ din nou în pat. Sau, poți escalada pereții blocului, ieșind astfel elegant și subtil dintr-o situație neplăcută pentru toată lumea, salvând și onoarea bietei tale amante. Așadar, un proiect ce merită susținut!

Despre Autor