Întâlnire cu ambasadorul Lituaniei pentru promovarea Clujului

IMG_1531_resizeExcelenta Sa Dl. Vladimir Jarmolenko, Ambasadorul Republicii Lituania in Romania, s-a aflat astazi, 22 ianuarie 2013, la prima sa vizita oficiala in Cluj-Napoca, dupa investirea in functie in februarie 2008.

“In cadrul intalnirii de astazi am discutat despre oportunitatile de consolidare a cooperarii dintre Romania si diferite regiuni din Lituania, prioritatile orasului si ale regiunii si mediul de afaceri din Cluj. Lituania va prelua Presedintia Consiliului Uniunii Europene, de la Irlanda, pentru perioada iulie-decembrie 2013, context in care am dezbatut posibilitatile de realizare de proiecte comune pe durata acestui mandat, pe teme precum absorbtia fondurilor U.E.”, a declarat primarul Emil Boc la finalul intalnirii.

La inceputul lunii ianuarie, E.S. Dl. Ambasador a comunicat municipiului Cluj-Napoca, printr-o scrisoare, sustinerea in ceea ce priveste castigarea titlului de Capitala Europeana de Tineret in 2015, alaturi de E.S. Dl. Dan Balanescu, Ambasadorul Romaniei in Republica Lituania (acreditat si in Letonia), care a propus incheierea unui parteneriat de promovare in Lituania si Letonia a imaginii Clujului, parteneriat care s-ar putea concretiza in organizarea de evenimente culturale sustinute in Vilnius si Riga sau organizarea de intalniri la nivel administrativ si economic.

Despre Autor