Salariile nesimţite din justitia clujeana. Judecatorul Traian Dârjan câştigă cu mult peste Traian Băsescu !

traianCel mai mare venit realizat in 2010 nu este nicidecum al unui judecator cu functie de presedinte sau vicepresedinte de instanta. Judecatorul Traian Darjan de la Curtea de Apel Cluj, presedinte al sectiei civile, de munca si asigurari sociale, pentru minori si familie a inscris in declaratia de avere un venit de peste 190.000 de lei, realizat in ultimul an fiscal de pe urma functiei de judecator al Curtii de Apel Cluj.

Magistratul detine mai multe conturi bancare, si detine actiuni la mai multe societati comerciale hoteliere de pe Litoral.

Sotia d-lui judecator, de profesie avocat in Baroul Bistrita, are dreptul de a pleda in faţa soţului cauzele pe care le preia.

Cu toate acestea, domnul judecator a dat in judecata Ministerul Justitiei pentru ca nu i s-au dat bonuri de masa. Domnia sa afirma unei surse ca se compară cu un chirurg, care primeşte bonuri de masă. Se pare ca foamea la români e mare, deoarece chiar preşedintele Secţiei Civile a Curţii de Apel Cluj, se judeca pentru bonuri de masa.

Un alt magistrat cu venit realizat in 2011 de peste 150.000 de lei este presedintele Tribunalului Cluj, Sorina Siserman. Judecatoarea a raportat in declaratia de avere un venit de 165.000 de lei realizat de pe urma functiei de judecator, dar si 38.000 de lei castigati de pe urma functiei de conferentiar universitar la Facultatea de Drept “Dimitrie Cantemir”.

Si vicepresedintele Tribunalului Cluj, Ariana Ilies, a declarat un venit de aproape 150.000 de lei. In 2010 ea a castigat, potrivit propriei declaratii de avere depuse in termenul legal, un venit de 141.000 de lei.

Emese Litus, celalalt vicepresedinte al Tribunalului Cluj, a raportat un venit realizat in 2010 de 112.000 de lei. Ea figureaza insa printre putinii judecatori clujeni care au investit intr-un imobil anul trecut.

Presedintele Curtii de Apel Cluj, Valentin Mitea, a declarat ca a obtinut in anul 2010 un venit de 114.000 de lei de pe urma functiei de judecator si 13.000 de lei de pe urma celei de cadru didactic la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Babes-Bolyai. Alti 27.000 de lei i-a castigat din drepturile salariale restante, reiese din aceeasi declaratie de avere. Si vicepresedintele Curtii de Apel Cluj, Denisa Baldean a declarat un venit de aproape 140.000 de lei.

Într-un stat cu oameni prost plătiţi, nici preşedintele nu o duce mai bine. Traian Băsescu este preşedintele cu cel mai mic salariu din Uniunea Europeană. Băsescu primeşte lunar 1.800 de euro. Este depăşit, printre alţii, de omologul său bulgar, de preşedintele Sloveniei şi de cel al Letoniei.

Judecatorul clujean câştigă de cel puţin 2 ori mai mult decât Traian Băsescu, preşedintele României !

Despre Autor