Pași importanți pentru modernizarea Pieței Mihai Viteazu

mv1(1)In urma unor discutii de peste 5 ore intre specialisti, desfasurate la Primaria Cluj-Napoca, au fost parcursi pasi importanti in creionarea potentialelor solutii de modernizare ale Pietei Mihai Viteazu si zonei Kogalniceanu.

Vineri, 18 ianuarie 2013, va fi semnat un protocol cu Ordinul Arhitectilor din Romania pentru derularea etapelor necesare concursului de solutii pentru modernizarea Pietei Mihai Viteazu si a zonei adiacente. Lucrarile nu se vor rezuma la zona din jurul statuii, ci vizeaza aria de la str. Baritiu pana la str. Paris, de la malurile Somesului la Canalul Morii.

“Am dezbatut aspecte ce tin de modernizare urbana, integrare a Canalului Morii, refacerea malurilor Somesului, trafic si optimizarea transportului in comun din zona pietei urmarind obtinerea unei solutii integrate, cu aplicabilitate pe termen mediu si lung, corelata cu noul P.U.G. Nu excludem posibilitatea realizarii unui pasaj subteran in zona.
Dupa incheierea concursului de solutii, implementarea se va face etapizat. Vom incepe cu ceea ce inseamna modernizarea propriu-zisa a pietei si vom interveni cu masuri de urgenta pentru a opri degradarea pavajului si a statuii.
De asemenea vor fi dezbateri publice unde fiecare va avea posibilitatea sa isi spuna cuvantul si unde oricine doreste sa se implice, va fi ascultat”, a explicat primarul Emil Boc.

Subscribe To Our Newsletter

Verified by MonsterInsights