septembrie 22, 2023

Vocea Clujului

DOI…ZECE

Cristi Danileț: ,,Nici eu, nici măcar vreun membru al familiei mele nu suntem și nu am fost membri de partid. Nici înainte de `89, nici după.”

danilet9-12-2011Cristi Danileț îi răspunde astăzi tranșant premierului Ponta, printr-o postare pe pagina personală de Facebook, referitor la declarațiile acestuia potrivit cărora judecătorul CSM este singurul membru al Consiliului care este ,,politic pe faţă”:

Referitor la declaratiile premierului Ponta cum ca eu as fi membru de partid: 

Nici eu, nici macar vreun membru al familiei mele nu suntem si nu am fost membri de partid. Nici inainte de `89, nici dupa. Si asta e o realizare, nu?! 
Nu avem si nu impartasim ideologii politice. Doar ca vrem sa traim intr-o societate democratica, nu una in care politicienii decid ce sa gandesti si ce sa vorbesti, sau in care esti pus la zid cand sustii independenta justitiei, sau in care batjocura e confundata cu umorul, ori viata privata iti este invadata prin incalcarea legii.
In tara in care vreau eu sa traiesc politicienii sunt in slujba tarii, cetatenii traiesc in demnitate, magistratii sunt independenti si respectati, presa e libera, iar legea e egala pentru toti.

Victor Ponta a declarat  joi seara, la România TV, că judecătorul Cristi Vasilică Danileţ este singurul membru din CSM ,,pedelist”, care este ,,politic pe faţă”: “Singurul membru al CSM care e politic, care e pedelist şi spune lucrul ăsta, e domnul Danileţ (…) era la manifestări cu doamna Macovei, luptă cu USL-ul. Eu vă spun sincer, într-un fel e mai bine în CSM, vă daţi seama dacă încăpeţi pe mâna domnului Danileţ să vă judece? Doamne fereşte! Bine că e la CSM şi nu judecă. Vă daţi seama, să judece viaţa noastră? Să stea la CSM acolo, să spună ce îl iubeşte el pe domnul Băsescu şi pe doamna Macovei, ceea ce este absolut inadmisibil. Vreau să vă spun că nu există nicio idee de independenţă a Justiţiei dacă tu, ca judecător, stai toată ziua la televiziuni, întâmplător la televiziunile alea, să spui ce bun e un preşedinte şi un partid şi ce răi sunt ceilalţi. Nu ai ce să cauţi ca judecător, dacă vrei să ai opinii politice”, a afirmat Ponta, la România TV.

About Author