Unde să-ți duci iubita noaptea sa vedeți Clujul panoramic și să… nu vă vadă nimeni!

Dacă vrei să te plimbi noaptea cu iubita (și nu numai), o atmosferă și o priveliște numai bună pentru romantism și ce mai vreți voi vă așteaptă pe dealul Feleacului, locul de unde Clujul devine dintr-o dată mai mic și, în același timp mai mare. Mai mic fiindcă te poți detașa de toată mizeria de peste zi, privind străzile, casele și oamenii la dimensiuni microscopice, poate adevăratele lor dimensiuni. Mai mare, fiindcă locul îți oferă o perspectivă panoramică perfectă, putând cuprinde cu privirea și cu mintea întreg orașul, străjuit doar de bezna reliefului înconjurător și de stele.

Dacă vrei să te detașezi complet, poți renunța de tot la priveliște, îți poți lăsa capul pe spate să contempli doar stelele ce strălucesc mai nebun privitorului pe deal decât în urbe. Dacă mergi cu iubita pentru mai mult decât panorama orașului, ai totuși grijă, prin zonă se perindă mereu câte două-trei mașini cu romantici incurabili, cu farurile stinse și geamuri aburite.

Oricum, locul e de văzut, măcar o dată-n viață, altfel nu te prea poți numi clujean.

Ajungeți ușor cu mașina, urcând pe Calea Turzii spre localitatea Feleacu, aflată la 7 km de Cluj. E drumul spre Turda, ca să vă fie mai simplu, cum intrați în Feleacu, virați prima la dreapta pe o străduță îngustă ce urcă dealul, pe care mergeți chiar până în capăt, unde se termină asfaltul; apoi mai aveți câteva sute de metri pe un drum de pământ și dealul vă stă la dispoziție, cu tot cu panorama orașului, cu stele, cu liniște și mister. Unii mai știu zona și ca ,,pe Observator”, acolo fiind și stația meteo Feleac. Tu o vei ști ca: ,,locul unde am văzut super Clujul de deasupra”, ,,locul unde am stat la o poveste cu prietena”, sau ,,locul unde ne-am sărutat prima oară”. Succes!

Despre Autor