𝗣𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁𝘂𝗹 „𝗘𝗱𝘂𝗰𝗮ț𝗶𝗲 𝗽𝗿𝗶𝗻 𝗰𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿ă”, 𝗹𝗮 𝗥ă𝗰𝗵𝗶ț𝗲𝗹𝗲

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj (CJCPCT), instituție de cultură subordonată Consiliului Județean Cluj, continuă în această perioadă să promoveze cultura tradițională în rândul elevilor din județul Cluj.
O nouă acțiune din cadrul proiectului „Educație prin cultură” va avea loc marți, 29 martie 2022, la Școala Gimnazială din localitatea Răchițele. De la ora 12:00 membrii Grupului „Păstrătorii Tradiţiei Răchiţele”, coordonator prof. Marioara Boc, vor interpreta pricesne în fața tinerilor. Apoi, elevii școlii vor recita poezii creștine și vor prezenta eseuri despre Postul Paștilor și despre muncile de primăvară. Totodată, împreună cu echipa Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, vor vorbi despre obiceiurile și tradițiile populare din localitate, din perioada primăverii.
La final vor fi vizionate două filme documentare etnografice: ,, Claca de tors, țesut și depănat, la Orman” și ,,Valențe sacre ale pâinii în tradiția populară- Prescura”, realizate recent de instituția clujeană de cultură.
Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj este mereu preocupat să-i apropie pe tineri de tradițiile populare și să le trezească interesul și dragostea față de patrimoniul cultural românesc. În acest sens, derulează numeroase proiecte în cadrul cărora tinerii vizualizează filme documentare realizate de specialiștii instituției, se bucură de fotografii etnografice, dar și de muzica tradițională. Totodată, îmbracă straiele populare din lada de zestre a bunicilor și învață despre semnificația și importanța fiecărei piese de port popular în parte.

Lasă un răspuns

Subscribe To Our Newsletter

HUNTER BIDEN FINANȚAT DIRECT DE FONDATORUL AZOV/ZELENSKY, CETĂȚEANUL ISRAELIAN KOLOMOYSKYI

Kolomoysky deține Burisma Holdings Persoana reală care a fost binefăcătorul și șeful fiului vicepreședintelui Joe...

Închide