Zapada in trenul „foamei”, Timisoara – Iasi

Sunt un fost CFR-ist, care nu prea a facut multi purici in calea ferata.

Am un tata care a fost un adevarat cfr-ist, unul din cei mai  buni specialisti feroviari pe care i-a avut Romania, pentru care doresc sa atrag atentia prin acest articol, deoarece la vederea pozei, s-a enervat cumplit. Este vorba de o viata daruita caii ferate romane, iar niste nemernicii isi bat joc de ce mai avem.

In 1994, am plecat din CFR, nu ma regaseam in nimic. E si vina mea, nu pricepeam exact ce se intampla in jurul meu, cred ca eram putin naiv, chiar prost. Si nu suportam instinctiv modul de lucru de atunci, sunt genul de om liber.

Calea ferata romana a fost distrusa in cei 26 de ani de post comunism. Politizarea functiilor, lipsa specialistilor, sistemul de mita practicat si dovedit in multe procese, au dus inevitabil aici.

A aparut si azi, pe facebook, o relatare care denota nesimtirea sefului de tren, care probabil nu intelege ca un tren nu pleaca din statie cu o usa deschisa. Probabil ca nu ar strica o reexaminare psihologica, in afara de cea periodica, a intregii echipe care a permis circulatia trenului in asemenea conditii.

„ASA ARATA TRENUL DE IASI TIMISOARA, CU CARE CIRCUL LUNAR ,SI MAI PLATESC SI 50 EURO BILETUL!!!! OARE CAND SE VA SCHIMBA CEVA IN TARA NOASTRA? AM MERS 17 ORE FARA CALDURA DELOC,CUMPLIT!!!! COSTUL BILETULUI E LA FEL CA IN EUROPA DAR CONDITIILE????????DISTRIBUITI MAI DEPARTE POATE SE SESIZEAZA CINEVA SI SE VA SCHIMBA CEVA!!!!!!”

Incredibil, vezi aici