Vuscan nu pricepe management de ghiseu inmatriculari, nici cat am uitat eu !

De multe ori m-am intrebat de ce ne merge prost. Exista un proverb, pestele de la cap se impute ! Iata de ce :

Pentru a preîntâmpina aglomeraţia la ghişeele SPCRPCÎV Cluj, datorată unei posibile creşteri a numărului de cereri pentru înmatricularea autovehiculelor, şi pentru a oferi acest serviciu unui număr cât mai mare de cetăţeni, Instituţia Prefectului – judeţul Cluj recomandă utilizarea sistemului de programare on-line, http://www.spcrpcivcluj.ro/inmatriculari/inmatriculare-radiere-vehicul . În acest sens, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Cluj va elibera zilnic, în timpul programului cu publicul,  aproximativ 150 de numere de ordine, aceasta fiind limita maximă de procesare a documentaţiilor la ghişee.”

Pana aici, totul pare ok, coane, dar asta era de cand pagina de la inmatriculari functiona. Ori prefectul, reprezentantul guvernului Grindeanu in teritoriu, vrea sa preintampine cozile, de la 1 februarie. Click si eu pe link, ca romanul, desi mai utilizasem sistemul de programare online. Citesc si ma crucesc, pe bune :

Informatii utile:
Deservirea solicitarilor pentru planificarea on-line, se face exclusiv la ghiseul nr. 4 in cadrul programului cu publicul.
Vor fi trecute pentru planificare, datele corecte de identificare ale vehiculului si ale persoanei fizice sau juridice care prezinta dosarul la acest ghiseu!
Nu se poate face o noua planificare pentru aceleasi date, inainte de expirarea planificarii anterioare.
Va recomandam sa fiti prezenti la ghiseu la ora planificata.
Utilizarea acestui mod de planificare on-line presupune acordul implicit al solicitantului cu privire la regulile de functionare.

 

Pai, ce rezulta, este o coada infernala la ghiseul 4, in timp ce celelalte ghisee va functiona o coada FIFO ( primul-intrat-primul-iesit), condimentata cu amestecul de virusi si injuraturi din sala atat de mica incat e imposibil practic in conditii normale sa deserveasca un judet. 

In locul prefectului,  as fi suplimentat in primul rand numarul de ghisee pentru programarea online, deci toate ghiseele ar fi operat programari online, nu numai ghiseul 4, care dupa o saptamana, probabil se inchide din motive medicale. Nimeni nu poate rezista la asa ceva. Avand in vedere numarul extrem de mare de solicitari, as fi dispus delegarea de personal suplimentar, in afara orelor de program, eventual folosirea cladirii Prefecturii care si asa e tot timpul e goala, pentru infiintarea a 2-3 ghisee strict pentru situatia care va urma. Validarea si eliberarea actelor, poate sa intarzie si o zi, si sa fi facuta tot pe Albac,in lipsa infrastructurii,  pentru ca toata lumea vrea sa-si vada actele depuse, deoarece nu are incredere ca Dragnea nu baga o taxa pe din dos.

Domnule prefect, mergeti si stati de vorba cu oamenii din ghiseu, nu cu sefii, vedeti ce probleme intampina, vedeti daca activitatea nu poate fi automatizata folosind un soft adecvat. Gandit-va ca e o cladire total improprie pentru oamenii din subordinea Dvs. si pentru cetatean, ca atare mutati Serviciul de Inmatriculari si descentralizati-l. Altfel, daca veti beneficia numai  de rapoarte, fara a sta o zi pe scaun, intr-un ghiseu, intr-un serviciu, nu veti putea intelege ! V-o spun de data asta sincer si cu buna credinta. Luati daca nu modelul RAR-ului, unde nu poti intra fara programare. 

Asa ca, romanul, iobag, va ramane cu link-ul, programarea si cu coada, iar eu cu scrisul. Democratia originala a lui Iliescu, inteligenta proverbiala a celor care ne conduc, va invinge.

 

Related posts