Vocea Strazii dezvaluie coruptia ultimilor 26 de ani

Basescu, Udrea, Ponta si Ghita nu accepta ca nu mai pot intoarce Romania in trecut. Nu au forta necesara iar societatea s-a trezit, a prins gustul protestului si revendica standarde politice mai inalte.

Adevarat, o buna parte din presa continua sa le faca jocurile si sa le cante in struna deoarece televiziunile de stiri au fost parte importanta din mecansimul coruptiei politice. Au functionat ani de zile fie ca masini de spalat bani negri, fie ca instrumente de manipulare puse in slujba politicienilor, asa ca n-au nici un motiv sa se bucure de prabusirea lumii in care au prosperat.

Anumite companii varsa bani negri in conturile partidelor sau al candidatilor. Daca sunt firme private, isi recupereaza investitia din contractele cu statul primite cadou dupa campanie. Daca sunt de stat, finantarea campaniilor reprezinta pretul platit de directorasi pentru a ramane in functie.

O parte din banii colectati in campanie intrau direct in buzunarele politicienilor, nefiind totusi platiti cu chitanta sau martori. Circula legenda ca unii lideri de partid au fugit acasa cu banii de campanie. Dupa unii, striga finantatorii in gura mare. Acest mecanism corupt genereaza apoi coruptie in lant, distorsioneaza intreaga societate. In primul rand, accesul la resurse se face preferential, doar anumite firme castiga contracte cu statul, scrie Dan Tăpălagă pe HotNews.

Ultimele dosare cu Blaga, Ponta, Ghita, Basescu si Udrea au ca numitor comun modul de finantare al campaniei electorale, suspectat de procurori a fi corupt. Admitand ca toate partidele se finanteaza cu bani negri, fostul presedinte a fost profet in tara lui cand, in urma cu un an, a decretat: „Nu există partid care să fie curat. Candidaţii nu prea au fost cei care s-au ocupat de finanţare, dar candidaţii au responsabilitatea lor morală”. Mecanismul era pe cat de banal, pe atat de distrugator pentru intreaga societate.