Visul unei nopți de iarnă, varianta PSD Cluj: felația de dimineață!

Nu este adevărat! Nu m-am lăsat de presă și nici nu am intrat în hibernare! Acum că v-am lămurit să trecem la cele serioase.

Mai țineți minte serialul de succes, ”Dr. House”? House avea o regulă după care se ghida în viață: ”everybody lies”, în traducere ”toată lumea minte”. Să pornim împreună la un exercițiu de logică. Speța? Dr. Șulea de la Florești, primar ca ocupație de vreo cinci ani, dar doctor în a le încurca și descurca pe toate. Ultima ieșire a lui în scena publică este povestea cu dosarul de la DNA, dosar în care se spune că este cercetat pentru ”abuz cu rea intenție” pentru acordarea unui contract de deszăpezire fără licitație (pentru curioșii de serviciu, acesta este singurul cap de acuzare pe care îl mai are în dosar, dosar care nici măcar nu a ajuns încă pe masa vreunei instanțe, aflându-se doar în stadiul de ”Jeopardy”, adică procurorul întreabă ce vrea el iar cei întrebați răspund ce vor ei, pe același principiu ”everybody lies”). Dosarul este în curs de cercetare, deci nici măcar nu a ajuns în camera preliminară, ca atare nu știm dacă judecătorul, oricine ar fi el, o să valideze lunile muncite (măcar teoretic) de către procuror și echipa lui. Pentru cunoscători, dar și pentru cei care jubilează și juisează pentru presupusul necaz al primarului, acest aspect poate fi interpretat ca ”prezumție de nevinovăție” și acest fapt v-o spune unul care este o brută când adevărul devine o noțiune relativă.

Dosarul se află în cercetare de câteva luni bune, dar astăzi presa, sau mai precis cineva cu acces direct la cârtițele din DNA, a făcut public părți din dosar. Ar fi culmea să mă leg de colegii de breaslă care au atâta trecere și credibilitate la segmentul zoologic din DNA, căci pe același principiu ”everybody lies” vă întăresc ideea zicalei ”corb la corb nu-și scoate ochii”, dar…, căci mereu există un dar, nu pot să nu mă dau atins de scenarită și să nu mă întreb care este interesul ascuns pentru denigrarea primarului, chiar dacă vorbim aici despre un presupus act jurnalistic. A fi jurnalist, cel puțin deontologic, presupune a da informația curat și imparțial, dacă se poate primul, dar obligatoriu și cu dreptul la replică al părților implicate. Ca atare, eu fiind de bună credință, îi creditez pe colegii mei că au făcut un gest corect, perfect justificat din punct de vedere jurnalistic, dând dovadă de adicție deontolgică și de o discreție plină de bun simț, protejându-l pe cel cercetat, neluându-i o poziție oficială, ca nu cumva să-i sufoce conștiința pe motiv că primarul ar fi slab de inimă, sau de ce nu, ”slab de înger”.

După ce presa și-a făcut treaba, plini de satisfacție și cu prohabul descheiat de acasă, ”colegii” politicieni (opoziția pe față, colegii de partid pe din dos) au trecut la acțiune. Liderul PSD Cluj, Horia Nasra, chiar și-a făcut datoria de om politic și adversar politic al primarului, solicitând public demisia de onoare a acestuia, argumentul gestului fiind cercetarea penală a edilului floreștean. Un gest normal de altfel, dacă stăm să o judecăm politic, pentru că și eu aș fi făcut la fel dacă eram implicat în politică și-l aveam pe Șulea adversar politic, doar că o făceam dur și fără menajamente, trimițându-i solicitarea de demisie într-o epistolă scrisă pe un cur-papir cu aromă de levănțică și în ciocul unui corb crescut în colivie de Bruce Lee. Dar deh!, eu nu sunt om politic, dar ca jurnalist mi se pare deontologic să salut gestul marelui om politic clujean, că dacă aș fi spus ”micului om politic clujean” riscam să-l confundați cu Boc. Totuși, Șulea poate face un gest de curtoazie, dacă vrea (se subînțelege) și va lua articolele din presa locală care-l citează pe Nasra, le va înrăma și le va agăța pe pereții toaletelor din Primărie. Cât despre emisunea tv în care a fost vedetă, cea de la NCN, din respect pentru munca celor de acolo, poate că va face o copie pe care o va urca gratuit pe PornHub, RedTube sau alte siteuri de profil alături de filmulețul în care Mircea cel Bătrân îl învăța pe Baiazid la Rovine cam cum stă treaba cu fălfăitul și bălăngănitul când vine vorba despre fuga de responsabilitate, mai ales că fuga în piela goală dăunează grav sănătății urmașilor nudiștilor. Se poate încă o sugestie? Poate nu ar dăuna grav sănătății o emisiune videochat în care invitații și gazda emisiunii să ne vorbească goi despre adevărul gol-goluț, pe modelul Antena 3, cunoscută și sub denumirea de ”Latrina 3”.

Ca să nu mai pierd vremea și să nu vă mai ocup memoria cu lectură inutilă, închei astfel: ”Visul unei noți de vară” a fost capodopera lui Shakespeare, ”Visul unei nopți de iarnă” a fost capodopera lui Tudor Mușatescu, dar ”Visul unei nopți clujene de iarnă stearpă, fără zăpadă” o putem considera capodopera marelui om politic clujean ”pesedist”. Asta se întâmplă când în loc de cafeaua de dimineață servești o felație vizuală pe PornHub, RedTube sau NCN și începi să te simți unul dintre scriitorii capabili să se regăsească în materia de Bacalaureat. V-o spune unul care defect fiind, după ce-și savurează cafeaua de dimineață, trece la chestiuni extreme preferând procreerea doggy, adică în patru labe, după cum urmează: două dimineața, una la amiază și una la ceas de seară sub clarul de lună de pe monitorul calculatorului personal…Leave a Comment