Vialin InvestSRL, firma lui Cobarzan, construieste in zona de restrictie sanitara a fermei sale ?

O intrebare : Domnilor de la APM , firma Vialin Invest SRL respeta distanta prevazuta in lege fata de ferma ? Dar blocurile ANL ?

22 septembrie 2014

Pe strada Sub Cetate din Florești, SC Vilain Invest SRL construiește două blocuri vecine, unul la numărul 218, altul la numărul 220. Locuitorii imobilelor din imediata vecinătatea reproșează nerespectarea proiectului inițial și alte neconformități, fapt pentru care au făcut, în luna iulie, o sesizare către Inspectoratul Județean în Construcții Cluj. Deși obligați să răspundă în termen de 30 de zile, instituția sesizată nu s-a sinchisit până acum. Parca ar fi APM Cluj. În sesizarea făcută către Inspectoratul Județean în Construcții Cluj se solicită efectuarea unor verificări referitor la legalitatea și conformitatea unor aspecte ce privesc construirea a două blocuri, de către SC Vialin SRL. Sesizarea a primit numărul de înregistrare 19555/17.07.2014.S Reclamantul solicită verificarea autorizării, respectiv proiectului de detaliu, respectării prevederilor PUG și PUZ și luarea măsurilor necesare.

”Subsemnatul (…) formulez prezenta sesizare prin care vă solicit să efectuați verificări în conformitate cu următoarele obiective:

1. ”Construite imobil de locuințe colective D-P-3E+supantă, strada Subcetate nr. 218, Florești, jud. Cluj”. Beneficiarul investiției este SC Vialin SRL

2.  ”Construite imobil de locuințe colective D-P-3E, strada Subcetate nr. 220, Florești, jud. Cluj”. Beneficiarul investiției este SC Vialin SRL

Motivele care stau la baza prezentei cereri sunt:

Nu se respectă amplasarea clădirilor față de amplasament.

Nu există aliniament la stradă.

Nerespectarea condițiilor privind organizarea de șantier.

La clădirea cu nr. 218 acoperișul blocului depășeștea aerian limita de propriette la stradă, de asemenea nu se respectă prevederile Codului Civil privind picătura steșinii.

Prin HCL nr. 44/22.03.2013 Florești s-a aprobat documentația pentru PUZ ”Ansamblu de locuințe colective P+3E”, prin urmare rog verificarea legalității autorizării și construcției nivelului suplimentar SUPANTA,la clădirea cu nr. 218.”, se arată în sesizarea transmisă ISC Cluj. Deși termenul limită de 30 de zile este demult depășit, reclamanții nu au primit niciun răspuns. Ei spun că îl mai așteaptă, oricare ar fi acesta, altfel sunt pregătiți să atace în Contencios Inspectoratul Județean de Construcții Cluj.

Floresti,jud Cluj, 27 august 2008 comunicat de presa

“Localitatea clujeana Floresti, in ciuda reputatiei actuale, mai rezerva si surprize placute in domeniul imobiliar. Apartamentele Latine, o oferta rezidentiala de calitate a comunei, exista si merita toata atentia cumparatorilor de locuinte.
In ultimul an, reputatia Florestiului rezidential este din ce in ce mai proasta. Asadar, nu e de mirare ca cei care isi doresc o locuinta (si nu una oarecare) opteaza spre alte locatii clujene.
Vasile Bulzan si Nicolae Coborzan, administratorii S.C. Vialin Invest sunt satui sa fie pusi in aceeasi oala cu dezvoltatorii care au construit aceasta imagine Florestiului :  In Apartamentele Latine, pe care noi le construim, copiii tai au unde sa alerge afara in siguranta. Ai un apartament cochet, eventual cu scara interioara, pe care il poti arata cu mandrie prietenilor. Iar masina ta are propriul ei loc de parcare , subteran sau suprateran. In esenta, Apartamentele Latine inseamna conditii decente de trai, fara suprize neplacute postmutare, remarca Vasile Bulzan.
In plus, locuintele construite de Vialin Invest au avantajul de a fi amplasate in zone exclusiv rezidentiale , dotate cu canalizare functionala , situate aproape de Polus si departe de mirosurile halelor de pasari. ( N.r. Ale doamnei Cobarzan si fiicei familiei Cobarzan).  Mai ramane problema strazilor, care sunt, dupa cum se stie, cu gropi, dar Primaria ne asigura ca le va asfalta pana la sfarsitul anului, precizeaza dezvoltatorul.
Legat de preturi, dezvoltatorii declara ca fiecare apartament construit reprezinta o valoare in sine, pentru ca nu au fost facute economii in ceea ce priveste calitatea materialelor de constructii. Iar locatia aleasa pe spranceana a Apartamentelor Latine a scos din buzunarele firmei nu mai putin de 150 euro/mp. Preturile la care se vand aceste apartamente incep de la 800 euro/mp util sau, altfel spus, de la 611 euro/mp construit.
Avand in vedere imaginea negativa (si pe alocuri adevarata) a ofertei rezidentiale a comunei, reprezentantii S.C. Vialin Invest se asteapta ca Apartamentele Latine sa fie privite la inceput cu scepticism, ceea ce considera ca este absolut normal.  Adevarul afirmatiilor noastre poate fi verificat prin vizitarea constructiilor si punerea intrebarilor, la care vom raspunde sprijinindu-ne pe documente. Pentru ca Apartamentele Latine inseamna in primul rand transparenta. , subliniaza dezvoltatorul.
Apartamentele Latine totalizeaza cinci blocuri cochete, doua fiind amplasate la inceputul strazii Muzeul Apei si trei pe strada Somesului.

Related posts