USR urmăreşte reconstrucţia României

Programul USR
urmăreşte reconstrucţia României

Cosette Chichirău: “O viziune de dezvoltare sustenabilă bazată pe investiţii, nu pe consum şi pe stimulente fiscale, ci pe investiţii în industrie, infrastructură şi învăţământ”

Nicuşor Dan: “Aparent, atacul împotriva Procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, este împotriva unei persoane. De fapt este un atac la securitatea națională”

Nicuşor Dan, Clotilde Armand şi Cosette Chichirău au prezentat ieri programul pe care USR îl propune alegătorilor  şi care e deschis revizuirii prin dezbatere publică. “Sunt idei originale dar sunt şi soluţii care au fost disutate deja, dar nu au fost aplicate. Ceea ce ne diferenţiază pe noi este ca suntem un grup de oameni cinstiti şi competenţi care chiar vor implementa soluţile”, a declarat Nicuşor Dan care a prezentat-o pe Cosette Chichirău , viitor candidat pentru Parlament şi cea care a coordonat elaborarea programului.

Programul USR urmăreşte reconstrucţia României prin salvarea banilor publici de la risipă şi furt, reindustrializare modernă, ridicarea calităţii vieţii cetăţenilor şi reducerea sărăciei. “În primul rând propunem o justiţie funcţională şi predictibilă, asta înseamnă că pe de o parte trebuie să asigurăm funcţionarea acestor filtre administrative care degrevează procesul de justiţie şi pe ce altă parte vrem să ajungem la uniformizarea practicii judecătoreşti, la predictibilitatea actului de justiţie “, a spus preşedintele USR

În acest context, Nicuşor Dan a declarat că atacul la procurorul şef al DNA Laura Codruţa Koveşi este un atac la adresa instituţiei şi implicit la siguranţa naţională: “Aparent, atacul împotriva Procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, este un atac împotriva unei persoane. De fapt este un atac împotriva unei instituții. Această instituție rezolvă o problemă care ține de securitatea națională: corupția. Este, deci, un atac la securitatea națională pe care îl poartă niște partide care pretind că vorbesc cu și în numele “ființei naționale”. Lupta între un stat în care justiția funcționează și o coaliție a penalilor care doresc să oprească anticorupția va fi una dintre temele importante ale acestei campanii electorale”.

Cosette Chichirău a caracterizat programul drept  “o viziune de dezvoltare sustenabilă bazată pe investiţii, nu pe consum şi pe stimulente fiscale, ci pe investiţii în industrie, infrastructură şi învăţământ.”

“Propunem o orientare pentru industria IT din România , spre exemplu ştiinţa datelor, unde datele sunt integrate în toate industriile, iar România poate fi creierul invizibil în aproape orice”, a adăugat Chichirău , direcţie care presupune investiţii directe ale statului, încurajarea investiţiilor străine şi folosirea tuturor instrumentelor posibile”. Ea a vorbit despre rolul pe care diapsora îl poate juca în acest proiect de dezvoltare, prin implicare de la distanţă, şi de importanţa educaţiei.

“Învăţământul este o componentă foarte importantă a dezvoltării, vrem să încurajăm creativitatea copiilor să oferim o educaţie de calitate în domeniul tehnologiei informaţiilor si limbilor străine, asta e competiţia globală şi trebuie să ne adaptăm. Susţinem un învăţământ accesibil tuturor, vrem să folosim toate structurile sistemului de educaţie în mod decisiv pentru a elimina sărăcia. Calea sigură de a ieşi din sărăcie este educaţia!”, a declarat Chichirău.

Clotilde Armand s-a referit critic la instituţiile din transporturi: “Propunem o reformă profundă a acestor instituţii, depolitizarea lor, aducerea de resurse umane de bună calitate, şi nu mai vrem să avem politică de cost minim care de fapt face un cost maxim, şi fără autostrăzi.Costul minim pe partea de pregătire e absurd, economisim 1% pentru a plăti 30% din plus.” Armand a declarat că profesionalizarea managementului instituţiilor este o soluţie şi pentru alte domenii, cum ar fi sănătatea.
Programul a fost supus dezbaterii publice şi este accesibil aici https://usr.ro/program/

Related posts