USR, a treia forţă politică din România Valul USR se extinde în țară

 

USR, a treia forţă politică din România
Valul USR se extinde în țară

Sondajul de opinie Kantar TNS, realizat la comanda USR, confirmă faptul că valul creat în Bucureşti la alegerile locale se extinde în ţară. Potrivit datelor, USR este a treia forţă politică din România cu 10%, după PSD 45% şi PNL 25%. Acestea sunt opţiunile persoanelor care declară că sigur merg la vot şi că s-au decis cu cine să voteze, în procent de 56%. USR este urmat de ALDE cu 7%, UDMR cu 5%, PMP cu 4% şi PRU cu 1%.

Sondajul a fost realizat în perioada 14-23 septembrie 2016 prin metoda CATI, pe un eșantion aleator de 1001 persoane, reprezentativ pentru populația rezidentă în România, conform INS, în vârstă de 18 ani și peste, și pe un esantion suplimentar de 500 persoane cu reședinta în orașele mari (peste 150.000 locuitori). Datele prezentate au fost ponderate pentru a corespunde structurii populației adulte rezidente în România, cu o eroare de eșantionare maximă de ±3,2%.

Kantar TNS este casa de sondaje care a realizat sondajele USR în campania pentru alegerile locale din Bucureşti, cu rezultatele cele mai apropiate cele din alegeri. Kantar TNS este şi compania care a anticipat rezultatele referendumului privind ieşirea Marii Britanii din UE.

Ataşate aveţi rezultatele sondajului TNS

Persoană de contact: Ioana Lupea 0726704006