Uniunea Salvati Romania intra in lupta la Cluj-Napoca

Formatiunea – emanatie a societatii civile, a valorilor tacute, intra in lupta. Ieri, la Cluj-Napoca, a avut loc o conferinta de presa, in care am intalnit oameni ca si noi, fara un limbaj de lemn. Oameni care au o meserie si care considera intrarea in politica drept o necesitate, in contextul arestarilor pe banda rulanta din zona PSD-PNL-UDMR.

Roxana Wring a dovedit o modestie si un bun simt, care ne readuce in minte societatea valorilor tacute a Romaniei, care intelege ca e momentul sa ne implicam activ, toti cei care am luptat, luptam si vom lupta pentru o Romanie curata si prospera. Elek Lelente, un tip care are umorul la el acasa, a destins de multe ori atmosfera, intrebarile din presa au curs, atmosfera diferita de ce suntem obisnuiti.

„Ne propunem o clasă politică mai curată, o clasă  politică cu bun simţ. Cel mai important lucru care trebuie să ne caracterizeze ar trebui să fie bunul simţ. Undeva între 5 și 10% este un scor onorabil pentru noi. După părerea mea, cred că cel puțin două locuri la Camera Deputaților și cel puțin un loc la Senat sunt eligibile”, a menţionat Elek.

„Noi așteptăm sugestii din partea publicului larg: pe cine ar dori ei să vadă în Parlament? Noi am putea să promovăm oameni pe care clujenii îi doresc în Parlament, oameni curați, oameni care au demostrat că pot să facă ceva, care au condus ceva cu succes. Noi ne-am gândit la mai multe nume, dar ar fi greșit să le spun în acest moment pentru că toate persoanele care sunt propuse vor trece printr-o analiză înainte de a se afla pe liste. Bogdan Bob Rădulescu este o opțiune. Așteptările clujenilor sunt cele pe care le avem cu toții. O clasă politică transparentă, eficientă, o administrare eficientă a banului public, o administrație corectă, transparentă și conducători onorabili care să îi reprezinte”, a spus Elek Levente.

Vicepreşedintele USR Roxana Wring a declarat că formaţiunea sa îşi propuune să obţină 10% la alegerile parlamentare: „Sunt aici pentru a începe procesul de campanie pentru a câştiga cel puţin 5%, sperăm 10%, la alegerile parlamentare. Deja avem filiale înfiinţate şi în curs de înfiinţare în aproape toate municipiile reşedinţă de judeţe. Sunt filiale puternice, de exemplu în Cluj, Timişoara, Braşov, la Constanţa, Iaşi”, a spus aceasta.

Coordonatorul pentru extindere al USR pe Regiunea Nord-Vest, Stelian Ene, a declarat, la rândul său, că formaţiunea sa îşi propune să multiplice la nivelul întregii ţări spiritul civic: „Am avut un succes frumos în Bucureşti şi încercăm să replicăm acest spirit civic, să creăm o emulaţie în toată ţara. Oamenii ştiu că nu se mai poate aşa şi vor să schimbe ceva”.

Ne adresăm celor care nu au avut o alternativă până acum, celor care au ieșit la vot și și-au anulat votul sau nu au ieșit la vot pentru că nu au avut ce să aleagă”, Elek Levente, USR.