Un roman din 3 vorbeste limba engleza, domnule Ciolos

Voice-of-America

Nu este de mirare ca Dacian Ciolos si Vasile Dancu fac guvernul in Romania.

Klaus Iohannis vorbeste limba germana nativ, iar Ciolos e fostul consilier al lui Juncker.

Ambasada Germaniei de la Bucuresti  l-a decorat pe Vasile Dancu cu „Crucea de Merit în rang de Cavaler al Ordinului de Merit al Republicii Federale Germania”. Pentru ce servicii aduse Germaniei?

Romania paraseste calea valorilor autentice americano-britanice, pentru cele ruso-germane.

Londra și Washingtonul au lansat avertismente în legătură cu Jean Claude Juncker, atunci când acesta încă nu era președintele Comisiei Europene, referitor la relația sa apropiată de Rusia, dar Europa nu a ascultat. Luxemburghezul a fost ales șeful instituției europene cu un sprijin consistent din partea Germaniei.

În vara anului 2014, premierul Marii Britanii, David Cameron avertiza statele europene că fac o uriașă greșeală, dacă acceptă numirea lui Jean-Claude Juncker în funcția de președinte al Comisiei Europene.

,,Numirea lui Jean-Claude Juncker, care „nu a fost ales de nimeni”, la preşedinţia Comisiei Europene ar fi un „nonsens” care ar afecta „legitimitatea democratică a UE. Le-am transmis liderilor europeni că ar putea regreta toată viaţa această nominalizare. Juncker este „persoana greşită” pentru funcţia de preşedinte al CE”, a spus atunci liderul britanic.

Și americanii au atras atenția că Juncker joacă de partea Rusiei. Într-o telegramă wikileaks, trimisă de diplomații americani în 2007, se vorbește despre relația de prietenie dintre Juncker și Putin. La acea dată, Putin l-a vizitat după un summit dificil Rusia-Uniunea Europeană. Întâlnirea dintre cei doi a durat cu două ore mai mult decât era programat. Iar diplomații americani notează.

Nu este nicio mirare că Putin s-a întâlnit cu Juncker, la cum au mers lucrurile la summit. Nu este niciun secret că Juncker are o mare simpatie față de Putin și că cei doi își spun pe numele mic. Este din ce în ce mai clar că Juncker își propune să fie mediatorul relației dintre Rusia și Uniunea Europeană„.