Tu cum faci dragoste?

love

Plăcerile corpului sunt că baloanele de săpun – colorate, efervescente, dar se sparg repede. Plăcerile sufletului sunt liniștite, frumoase, sublime, de durată și se întind continuu înspre frontierele cu lumea nevăzută. În fiecare zi, în orice loc, suntem sufocați de sex: în reviste, în filme, pe panourile outdoor, pe bloguri, site-uri. Este poate unul din instrumentele principale de marketing care ne face să cumpărăm orice: case, mașini, haine, telefoane, relații…

“Sexul pe bandă” este, de fapt, o eliberare. De stres, probleme, frustrări, neajunsuri, nemulțumiri, de… goliciuni. Nu zic că e rău, dar îți lasă sufletul înfrigurat. Să faci cu adevărat dragoste înseamnă să înțelegi că împarți ceva cu partenerul tău – o energie sacră, dincolo de o plăcere a trupului. Ceva care te vindecă, te ridică, te hrănește, te umple.

Lasă-mă să-ți spun cum am învățat să fac dragoste cu soțul meu:

Ne împreunăm mâinile: iubesc mâinile soțului meu. De când l-am cunoscut prima oară, când mi-a deschis ușa și i-am văzut degetele lungi și fine am știut că mi-aș dori să mă protejeze în palmele lui toată viața. Împreună am învățat subtila diferență între a ține pe cineva de mână și a pune stăpânire pe un suflet.

Ne privim în ochi: uneori nu ne zicem nimic, dar printre gene, în câteva secunde ne-am spus povestea sufletului.

Ne ascultăm bătăile inimii: pentru că uneori uităm că suntem cu adevărat în viață în junglă asta urbană și că mai avem de făcut milioane de lucruri de acum înainte împreună!

Suntem unul pentru altul atunci când vrem să ne spunem ceva: orice! Nu mi se pare nimic mai sexy decât să îți pese de cel de lângă tine, să-i asculți gândurile, visele, speranțele, problemele, neajunsurile, supărările, dorințele.

Tu, intelegi ce spun ? Daca visele s-ar suprapune soarelui, ar izbucni miliarde de picaturi de prana, pe care le-as face sa danseze pe pieptul tau. Iar cand as face dragoste, am dansa nebuneste, impreuna.

Tu cum faci dragoste?

 

Andreea Pautov