Topul gunoaielor : Chinteni sau Floresti ?

Daca pana acum doua saptamani Florestiul parea ca va conduce detasat in topul gunoaielor din judetul Cluj, iata ca azi locul fruntas a fost devansat de Chinteni, unde Primaria nu mai are bani sa plateasca Salprest sa ridice gunoaiele.

Daca pana acum, Quatro Eco Salub era blestemata si injurata in 3 limbi de la Floresti, adica romaneste, ungureste si tiganeste, iata ca acum Salprest, care nu mai vrea sa ridice gunoiul din Chinteni pe gratis, are parte de coborarea calendarului de pe perete in plina strada, dupa cum spunea un bastinas putin mai cherchelit in drum spre casa.

Daca Sulea PNL-istul era de vina pentru tot gunoiul neadunat de Quatro Eco Salub, iata ca mizeria cu gunoaiele din Cluj da pe afara tocmai in locul unde primar este d-na Lucia Suciu.

Pai cu Dragnea & Co, nu tu ajutor de Stat pentru Chinteni ? Nu mai pricepem, sunt confesiuni diferite in PSD-ul asta, probabil.

Se pare ca se prefigureaza un scenariu negru, in care singurul vinovat va fi Consiliul Judetean, ca nu a terminat SMID-ul. Iar acolo, problema e cu mult mai complexa decat pare.

Cu 80 lei/tona taxa de depozitare la rampa, sunt curios cum mai poate cineva mentine tariful de 8 lei/persoana, iar Quatro Eco Salub sa mearga pe profit.

Se pare ca la ora asta, singura metoda este accelerarea realizarii statiei de transfer de la Floresti. Implicit, capitalizarea Quatro Eco Salub, realizarea unui tarif rational, disciplina financiara extrem de dura.

Altfel, intr-un scenariu de prost gust, vom plati unei terte societati, care nu va dori sa ridice gunoaiele din cauza arieratelor vecinilor.

Mai este un aspect de luat in calcul : sunteti siguri ca  Glilau, Maguri Ratacau prezinta interes pentru o societate clujeana sa ridice gunoaiele ?

In caz contrar, cine naiba ridica gunoaiele acolo, daca nu se prezinta nici un operator la licitatie ?

Prefectul Vuscan arata intr-un raspuns catre Vocea Clujului, ca toata puterea privitor la Quatro Eco Salub este in mainile Consiliului Local Floresti.

Intrebare retorica, ce mai asteptati ?