Tir incrucisat Tariceanu – Dragnea asupra vicepremierului Daniel Constantin

Desi va ramane in istorie ca ministrul care a facut cel mai mult bine romanilor, din 2007 incoace prin eliminarea si pastrarea eliminata a taxei de mediu introdusa de C.P. Tariceanu, mentinuta de Boc, Ungureanu, Ponta si Ciolos, iata ca omul care a vrut si vrea sa dezvolte mediul de afaceri romanesc este lovit din toate partile.

Ba executat la ziarele de casa, dar neeexecutat silit pentru 295.000 de euro, pentru o datorie la Dan Voiculescu, de catre fisc, ba amenintat de Tariceanu di Dragnea ca vrea sa rupa ALDE. Si multe altele din politica damboviteana, cu iz de Teleorman, a lui Dragnea.

Ba i se face o greva, desi salarizarea nu a fost modificata, dupa unii, din 2008, la nivelul Agentiilor de Protectia Mediului. Asa cum spunea un lider de sindicat, ca politicul face ca Ministerul Mediului sa ajunga codas la salarizare.

Daniel Constantin a fost angajat la firme de consultanţă pentru atragerea fondurilor europene. În perioada 2007 – 2009 a lucrat ca evaluator independent la Banca Mondială în cadrul Proiectului Makis, iar între 2008 şi 2009, a fost administrator al societăţii Roadvision şi director general al Provom SRL.

Daniel Constantin a deținut portofoliul Ministerului Agriculturii în Guvernul Victor Ponta. 

Pe sursele Antena 3, de maine, Daniel Constantin ar urma sa paraseasca ALDE, impreuna cu 10 parlamentari. Cine sunt acestia :

Daniel Constantin –  vicepremier, ministru al Mediului, copreședinte ALDE și deputat.

Damian Florea – secretar general al ALDE, deputat. Provenit din fostul PC, a fost unul dintre primii conservatori care au susținut desprinderea de Dan Voiculescu.

Sorin Câmpeanu – deputat, fost ministru al Educației în Guvernul Ponta, propus de Daniel Constantin, care a renunțat la portofoliul Agriculturii pentru a-l sprijini pe Câmpeanu.

Constantin Avram – liderul grupului ALDE din Camera Deputaților, un -vechi membru PC.

Mircea Banias – deputat, fost membru PC, după ce a intrat în Parlament pe listele PDL. Banias a fost achitat în primă instanță într-un dosar privind importurile ilegale din Portul Constanța.

Eugen Durbacă – deputat din partea ALDE 

Mihai Niță – deputat, fost membru PC din 2012, după ce anterior fusese ales parlamentar din partea PDL.

Viorel Ilie – liderul grupului ALDE din Senat

Scarlat Iriza – senator, fost membru PSD și UNPR, partid de la care a trecut direct la ALDE.

Mihai Ruse – senator, membru ALDE din 2016, după ce a a fost în PSD timp de 20 ani.    

A existat aceasta nemulţumire a oamenilor  că deciziile se iau numai de dl. Dragnea şi de dl. Tăriceanu. Colegii din teritoriu îmi spun: ‘Am vrea să participăm la decizii dacă tot ne asumăm anumite lucruri”, a spus copreşedintele ALDE, vicepremierul Daniel Constantin, la TVR 1. “Am avut o relaţie bună cu dl Călin Popescu Tăriceanu (…) Când nu mai este respect, nici într-o căsnicie, nu putem să mergem mai departe. De la momentul finalului anului 2016, s-au schimbat anumite lucruri în această relaţie. S-au schimbat anumite lucruri. Eu sper şi văd că există o anumite speranţă că lucrurile se vor îndrepta, că ne vom întoarce la o relaţie bazată pe respect, de altfel eu aşa cred că ar trebui să se consolideze ALDE”, a menţionat acesta.

 

Related posts