Techsylvania – pana acum, un succes!!!

Peste 1.300 de persoane din țară și din străinătate, printre care se numără lideri mondiali în domeniul investițiilor, inovației și tehnologiei, s-au reunit la Cluj la cel mai mare eveniment din România dedicat tehnologiei – Techsylvania.

Evenimentul are două componente — un concurs și o serie de conferințe.

„Hackathon-ul este unul dintre singurele din România unde interesul este foarte prezent, s-au înscris peste 130 de persoane și biletele le-am vândut foarte repede. Noi suntem singurul hackathon care este focusat pe werable și connected devices. Asta înseamnă că noi aducem gadget-urile și participanții codează pe ele, adică fac aplicații în cele 24 de ore ale hackathon-ului pe device-urile pe care noi le oferim. Anul acesta avem drone, avem dispozitive de realitate virtuală, partenerii noștri de la HTC chiar au adus pentru prima dată în România HTC Vive, care este dispozitivul lor de realitate virtuală și care se poate testa aici. Partenerii noștri de la Bitdefender au adus dispozitive IoT care se pot câștiga. Dacă participanții doresc, ei pot să le găsească vulnerabilitățile și pentru fiecare dispozitiv unde găsesc vulnerabilitatea respectivă acel dispozitiv se câștigă”, a declarat, pentru AGERPRES Oana Petruș, producătorul executiv al Techsylvania, Oana Petruș.

Concurenții, pe care îi așteaptă premii foarte atractive, sunt studenți, programatori, dar și persoane de peste 40 de ani pasionate de tehnologie, mulți dintre ei fiind din străinătate.

„Luni și marți va fi conferința. În momentul de față avem peste 1.100 de participanți la conferință; ca număr de participanți e cea mai mare din România. Sunt nume foarte mari. Printre ei e Tim Draper, unul dintre cei mai mari investitori din Silicon Valley, miliardar, care a investit în Tesla, Hotmail, Skype. O să-l avem pe fondatorul Ubuntu, Mark Shuttleworth, care vine și el pentru prima dată în România și se adresează tuturor celor care sunt pasionați de Linux și de Ubuntu”, a spus Oana Petruș.

Conferința se desfășoară pe trei direcții, o parte de idei, o parte de produse și implementare și una de fonduri și investiții.

Techsylvania se desfășoară în perioada 21-24 mai, la Casa de cultură a studenților din Cluj-Napoca.

AGERPRES/