“Taxa de mediu” va fi reintrodusa saptamana viitoare de Daniel Constantin

Luna de miere dintre guvern si popor a incetat. Ni se pregateste un sistem modern, european, prin care toata lumea sa fie multumita, asa cum spunea pe vremuri tovarasul Ion Iliescu.

Guvernul nu se dezminte, dupa ce a promis in programul de guvernare, se pare ca vrea sa ne ia cu doua maini ce ne-a dat cu una. Probabil ca taxarea nu va fi pe cetatean, doar nu el polueaza, ci pe autoturism. Deci, sa plateasca prin impozit, probabil.

Aşa cum ştiţi, prin Legea celor 102 taxe, timbrul de mediu a fost eliminat. A existat, până acum, o gândire conform căreia trebuia să încasăm la bugetul AFM-ului taxa. Eu nu vreau să vizez chestiunea asta. Pentru mine este foarte important, ca şi pe zona de deşeuri, să trăim într-un mediu mult mai curat. Vă reamintesc că Bucureşti, Braşov şi Iaşi sunt, în momentul de faţă, sub procedură de infringement din cauza calităţii aerului. De aceea, eu gândesc împreună cu alte instituţii ale statului, în momentul de faţă, un sistem modern, astfel încât să nu venim cu taxare suplimentară pe cetăţean, dar în acelaşi timp să ne asigurăm că avem autoturisme din ce în ce mai puţin poluante care să fie pe străzile noastre, mai ales în zonele unde avem aglomerări urbane. O să prezentăm, probabil săptămâna viitoare, un sistem modern, european, pe care l-am gândit, astfel încât să fie toată lumea mulţumită şi să ne atingem obiectivele de mediu”, a spus Constantin. 

Related posts