„Suntem tratati ca animalele !”- afirma o doamna despre Tamas&Co, de la D.G.A.P.S.C.

Am auzit multe despre celebra directie a protectiei copilului si a persoanelor cu handicap. Am fost personal acolo, deoarece am auzit multe. Asa e in presa. Cauti pana gasesti, altfel ce sens are ?

Am fost personal acolo. Doua lumi diferite. Una dincolo de bariera, alta dupa bariera. Rar mi-a fost dat sa vad o asemenea bataie de joc din oameni. Tinuti in picioare, intr-o sala mica cu doar cateva scaune. O doamna mai in varsta, se tinea de umarul altei doamne. Se putea observa ca nu avea stabilitate. O doamna care prinsese un loc pe scaun ma apostrofeaza : „Faceti ceva, daca tot sunteti din presa. Nu vedeti ca ne trateaza ca pe niste animale ? „

Reactionez si o intreb cine. Imi raspunde : „Directorul si toti ai lui. Nu vedeti ce e aici ? Daca unul stranuta, imbolnaveste toata sala !”.

Ma retrag, realizand dimensiunea batjocurii la care sunt supusi acesti oameni. Care sunt supusi legii tacerii. Pana la venirea presei.

Verific referinte pe google si ma crucesc. Ma intreb, totusi, nici un organ de ancheta nu isi face treaba ? De ce ? Cine e in spatele conducerii, deoarece se pare ca ramane in picioare indiferent de situatie ?

Cine le ia apararea copiilor si persoanelor batute de soarta ? Nimeni in Romania 2017 ? Vedem ! 

Pana acum, la nivel inalt, doar Alin Tise s-a luat la „tranta” cu abuzul. 

„Având în vedere aspectele sesizate în mass-media, reclamate în mod punctual de liderul de sindicat al D.G.A.S.P.C. Cluj – d-nul Ioan Rusu, imaginea Consiliului Județean Cluj este grav afectată.

Astfel, având în vedere constatarea nemijlocită că, din banii alocați pentru fiecare copil instituționalizat (o medie de 14 lei/copil/zi), angajați ai Direcției consumă din norma de hrană a copiilor, folosindu-se personalul instituției pentru prepararea hranei, aspect deosebit de grav, președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, i-a solicitat , în mod direct, demisia directorului D.G.A.S.P.C. Cluj.

Informăm opinia publică asupra faptului că celelalte aspecte sesizate de liderul de sindicat al D.G.S.P.C. Cluj atât în petiția transmisă Consiliului Județean Cluj, cât și în articolele apărute în mass-media, vor fi atent verificate de către forul administrativ județean prin intermediul structurilor de specialitate, urmând a se efectua în acest sens un control amănunțit și a se sesiza organele de cercetare competente”, precizează Consiliul Județean Cluj, pentru Cluj-am.ro.

“In cursul anului 2016 conducerea Directiei a dispus efectuarea ilegala a unor lucrari de reabilitare/reparare la un corp de cladire din incinta institutiei (str. Eremia Grigorescu nr.37-39). Primaria municipiului Cluj-Napoca, in data de 17.05.2016, prin procesul-verbal de constatare nr. 101, a constatat efectuarea lucrarilor ilegale si a dispus oprirea lucrarilor, formuland in acest sens si o plangere penala” se arata intr-un comunicat transmis de CJ Cluj. 

Aceste lucrari ilegale nu pot fi decontate din bani publici, intrucat prejudiciaza bugetul judetului. Consiliul Judetean Cluj a solicitat astfel D.G.A.S.P.C. Cluj sa identifice persoanele responsabile. De asemenea, forul administrativ judetean va sesiza si organele abilitate ale statului. Presedintele Consiliului Judetean Cluj va solicita in proxima sedinta a Consiliului Judetean rectificarea bugetului D.G.A.S.P.C. Cluj, respectiv retragerea din buget a sumelor cheltuite ilegal, fara autorizatie, la imobilul mai sus amintit. Mentionam în acest context faptul ca, un proces-verbal de constatare a infractiunii nu poate fi contestat administrativ, iar demersurile demarate ulterior de catre Directie pentru a solicita certificatele si autorizatiile prevazute de lege, recunosc implicit modul de lucru, anterior ilegal” potrivit comunicatului transmis de CJ Cluj.

Oamenii au inceput sa vorbeasca :

Daniela Tudor

19.07.2016 10:09

Alooo…autoritatile locale si cele centrale …acestia de la Directia si Protectia Copilului au o directie total gresita …se fura in stil mare  . copii sunt batuti in ultimul hal si terorizati – exista camera de teroare si pedeapsa (spun angajati care au plecat de acolo fara sa suporte abuzurile facute de personal asupra copiilor)iar mancarea li se fura sub ochii lor ESTE HOTIE LA DRUMUL MARE IAR DOMNUL TAMAS CU GASCA ESTE CAPUL MAFIEI DIN DIRECTIE DE ANI DE ZILE …nimeni nu se atinge de ei ca sunt implicati si legati unii cu altii si se au la mana dar se acopera …totul este putred in acea directie  E STRIGATOR LA CER CATE ABUZURI DOVEDITE LA ACEST DIRECTOR FARA DEMNITATE LA CATE A SEMNALAT PRESA , MAFIA PSD L-A ACOPERIT MEREU …POATE INCERCAM SA FACEM UN PROTEST IN FATA DIREC TIEI PENTRU ACESTI COPII NEVINOVATI CARE SUNT VICTIMELE MAFIEI POLITICE  SUB TACEREA CONSILIULUI JUDETEAN SI A PRIMARIEI CLUJENE.RUSINE, RUSINE , MARE RUSINE ! pe ziardecluj.ro.
 
Se pare ca au pusi oameni care sa ii apere, numai ca presa stie si ea sa se fereasca :