STOP CORUPTIEI e mesajul venit din partea Americii pentru Romania

Coalitia PSD-ALDE isi vede visele naruite. Acceptata ca vizita privata cea efectuata de Dragnea in SUA, iata ca ambasadorul USA pune punctul pe i, aratand sprijin direct pentru Laura Coduta Kovesi.

SUA considera binevenit si felicita Romania pentru succesul crescand al luptei anticoruptie. In ultimii 10 ani, Romania a devenit un model pentru restul regiunii datorita succesului inregistrat in lupta impotriva coruptiei. Ati mentionat-o pe doamna procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie. Saptamana trecuta, ea s-a aflat in Bulgaria, pentru consultari cu guvernul bulgar, la cererea acestora, pentru a invata din realizarile Romaniei in lupta impotriva coruptiei. Si alte tari au venit in Romania pentru a invata cum isi pot imbunatati eforturile de lupta impotriva coruptiei.

SUA sprijina si incurajeaza continuarea luptei procurorilor impotriva coruptiei. Mai sunt destule lucruri de facut in privinta preventiei si educatiei civice si etice, de exemplu, pentru a preveni actele de coruptie. In sens larg, SUA spera ca daca se vor face schimbari in infastructura juridica a Romaniei, acestea vor consolida, nu slabi capacitatea Romaniei de a lupta impotriva coruptiei’’, a spus Hans Klemm