Statul roman mai are o cale de atac in cazul procesului contelui Mikes

Desi  Tribunalul Cluj respinge cererea de chemare in judecata a Statului Roman, acesta mai poseda recursul ca si metoda de atac. Vechile cai extraordinare, contestatia in anulare si revizuirea sunt prezente in noul cod civil.

Ar fi interesat de stiut modul in care s-a pregatit Statul Roman in acest proces, de cine a fost reprezentat, daca avocatul Statului Roman a fost prezent in sala, si bineinteles asteptam cu interes motivarea completului din apelul de la Tribunalul Cluj.

Mentionam ca sentinta este definitiva, dar nu este irevocabila.

Iata minuta :

”Schimbat în parte: Admite în parte apelul declarat de apelanta Roy Chowdhury Ecaterina Susana împotriva Sentintei civile nr. 9480/16.10.2015, pronuntata în dosarul nr. 23945/211/2015 al Judecatoriei Cluj-Napoca, pe care o schimba în parte, dupa cum urmeaza:

Respinge cererea de chemare în judecata formulata de reclamantul Statul Român prin Ministerul Finantelor Publice, în contradictoriu cu pârâta Roy Chowdhury Ecaterina Susana, ca neîntemeiata. Respinge cererea de interventie în interes propriu formulata de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, în contradictoriu cu pârâta Roy Chowdhury Ecaterina Susana, ca neîntemeiata.

Obliga Statul Român prin Ministerul Finantelor Publice si Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor sa plateasca reclamantei Roy Chowdhury Ecaterina Susana cheltuieli de judecata partiale la fond, în suma totala de 2000 lei, în cuantum de câte 1000 lei fiecare.

Mentine restul dispozitiilor din sentinta atacata. Respinge ca inadmisibil apelul incident formulat de Statul Român prin Ministerul Finantelor Publice împotriva aceleasi sentinte.

Obliga Statul Român prin Ministerul Finantelor Publice si Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor sa plateasca reclamantei Roy Chowdhury Ecaterina Susana cheltuieli de judecata partiale la apel, în suma totala de 5406 lei, respectiv câte 2703 lei fiecare. Definitiva.”