Senatul inventeaza săptămâna de lucru de două zile

senat

Şedinţa de plen a Senatului a fost suspendată, miercuri, din lipsă de cvorum, după ce, marţi, ministrul Sănătăţii a vorbit în faţa unei săli aproape goale.Joi este activitate doar în comisiile Senatului, iar vineri sunt activităţi în teritoriu.

Senatorii nu au reuşit, miercuri, să voteze proiectele de lege aflate pe ordinea de zi, după ce şedinţa de plen s-a suspendat, din lipsă de cvorum, în jurul prânzului.

Şedinţa de plen a început cu o întârziere de aproximativ o jumătate de oră, timp în care s-a făcut apelul nominal, iar preşedintele de şedinţă, Ioan Chelaru a făcut apel de mai multe ori, de la tribuna Senatului, ca senatorii să vină în plen, relatează News.ro.

Deşi în sală nu erau mai mult de 40 de senatori, Ioan Chelaru a anunţat că, în urma apelului norminal, deşi nu toţi colegii sunt prezenţi în sală, şi-au înregistrat prezenţa peste 80.

Şedinţa de plen a fost deschisă, senatorii reuşind să dezbată primele cinci puncte aflate pe ordinea de zi. La ora 12.00, când trebuia să înceapă votul, şedinţa a fost suspendată din lipsă de cvorum.

În urmă cu o săptămână, şedinţa Senatului a fost suspendată tot din lipsă de cvorum, în sală fiind prezenţi 48 de senatori, în condiţiile în care era necesară prezenţa a cel puţin 83 de parlamentari.

Practic, săptămâna aceasta, lucrările în plenul Senatului s-au desfăşurat normal doar luni.

Marţi, la „Ora ministrului”, senatorii l-au chemat pe ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, pentru a discuta despre cazul bebeluşilor bolnavi, dar acesta a vorbit în faţa unei săli aproape goale.

Ministrul a venit la ora convenită – 9:30, dar în sala de plen erau doar câţiva senatori, potrivit Mediafax. Cu câteva minute înainte de ora 10:00, unul dintre secretarii de şedinţă a făcut apelul nominal, pentru verificarea cvorumului necesar începerii şedinţa.

Preşedintele de şedinţă, Augustin Mitu, a făcut chiar un apel către senatori pentru a putea începe şedinţa.”Declar deschisă şedinţa. Şi-au anunţat prezenţa 82 de colegi, dar vom verifica la vot acest lucru”, a spus, de la microfonul Senatului, Augustin Mitu.

Joi, sunt programate doar lucrări în comisiile permanente, iar vineri senatorii au activităţi în circumscripţiile electorale.

(EURACTIV)