Seful lui Boc decoreaza popa Tokes, Klaus Iohannis retrage decoratia

DESTEAPTA-TE, ROMANE ! Finala U Cluj – Cfr 1907 Cluj !

La Cluj-Napoca, se contureaza o finala Buzoianu – Boc.

Adica U Cluj – Cfr1907 Cluj.

Sa vedem care dintre cetatenii romani se vor alatura demersului Boc, atata timp cat in Cluj-Napoca  cineva e satul de a fi zgandarit permanent la el acasa, in limba maghiara, unde se vorbeste oficial limba romana.

Maghiarii echilibrati, greu de manipulat, care nu au tendinte extremiste, sunt in toate segmentele Clujului. Acestia stiu sa faca diferenta intre populismul ieftin,  si profilul unui om de business. Ei stiu ce le aduce o viata echilibrata, normala. Faptele, nu frazele sforaitoare. Un om care stie ce e o firma, salarii, nu numai impozit forfetar, reduceri salariale. Adica economie aplicata, umanism, nivel de trai normal.

Toate fortele romanesti s-au coagulat in jurul lui Buzoianu, ieri am asistat la sprijinul public a PRM, prin Gheorghe Funar. Alaturi de PSD-ALDE-PNTCD. 

Axa PDL – UDMR pana in PE. Decoratii.

Preşedintele Traian Băsescu, seful lui Emil Boc,  l-a decorat in decembrie 2009 pe europarlamentarul Laszlo Tokes cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler, la 20 de ani de la Revoluţie pentru contribuţia pe care acesta a avut-o în derularea evenimentelor care au condus la răsturnarea vechiului regim comunist.Conferirea decoraţiei este motivată, potrivit decretului semnat de şeful statului, de împlinirea a 20 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, „în semn de mare apreciere a curajului şi demnităţii de care a dat dovadă, declanşând, prin exemplu personal, revolta istorică a poporului român împotriva dictaturii comuniste”, potrivit Monitorului Oficial.
Laszlo Tokes a fost distins, de asemenea, cu medalia Robert Schuman, care i-a fost acordată de către preşedintele grupului PPE din PE, Joseph Daul, cu ocazia unei ceremonii organizate pentru a marca 20 de ani de la căderea comunismului în Europa.

Europarlamentarul maghiar László Tőkés a făcut un nou gest provocator la adresa României. Ales eurodeputat pe listele Fidesz, partidul lui Viktor Orban, László Tőkés a arborat , la balconul sediului său din Oradea, un drapel alb însemnat cu crucea dublă şi patru dungi roşii conceput să reprezinte regiunea Partium. Partium a fost o parte a regatului Ungariei care a cuprins teritorii din actualele județe Arad, Bihor, Caraș-Severin, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Timiș din România, din județul Hajdu-Bihar din Ungaria și din regiunea Transcarpatia din Ucraina.

Klaus Iohannis ii retrage decoratia popii Tokes

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, că a decis retragerea ordinului Steaua României lui Laszlo Tokes, precizând că cel care primeşte o astfel de distincţie a statului trebuie să respecte Constituţia României.

Preşedintele a precizat, la Palatul Cotroceni, că decizia sa vine ca urmare a hotărârii instanţei. El a spus că atunci când statul român acordă o distincţie vrea să răsplătească pe cel distins şi să îi recunoască un merit, însă, în acelaşi timp, cel care primeşte decoraţia trebuie să recunoască România, Constituţia şi valorile care stau la baza acesteia.Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis definitiv retragerea decoraţiei „Steaua României” în ceea ce îl priveşte pe europarlamentarul Laszlo Tokes judecătorii confirmând astfel decizia luată de Consiliul Naţional al Ordinului Naţional „Steaua României”.

Decizia instanţei supreme vine după ce şi instanţa de fond, Curtea de Apel Bucureşti, a respins în data de 20 iunie 2014 contestaţia europarlamentarului Laszlo Tokes privind decizia luată de Consiliul Naţional al Ordinului Naţional „Steaua României”, de retragere a decoraţiei.

Boc si popa Tokes nu se lasa

Desi Basescu i-a sugerat lui Boc sa se retraga probabil pentru cresterea rating-ului acestuia din urma, Emil Boc si-a depus candidatura la Primaria Cluj-Napoca. 

Popa Tokes i-a dat in judecata atat pe premierul Dacian Ciolos cat si pe presedintele Klaus Iohannis.

Europarlamentarul Laszlo Tokes ii da in judecata pe presedintele Klaus Iohannis si pe premierul Dacian Ciolos, acuzand faptul ca ar fi existat o incalcare a Constitutiei Romaniei.

„Sunt 134 de luări de cuvânt şi în toate nu vorbeşte decât despre autonomia teritorială, despre desprinderea unei părţi a României din ţara noastră. Din acest moment, dacă acceptăm astfel de poziţii explicite la adresa integrităţii României, ne facem vinovaţi cu toţii de complicitate pasivă la atacurile la adresa statului naţional unitar român”, a afirmat europarlamentarul PSD Corina Cretu.

Colac peste pupaza, pare-se ca popa Tokes are fata de sifonar, dupa cum arata Tinerama.

tinerama1tinerama2