Schimbarea la fata

Am facut parte din multe evenimente, in ultima perioada. Am incercat sa fac lucruri de care sa nu imi fie rusine mai tarziu. Am fost lovit tocmai de cei pe care ii credeam prieteni. In 6 august, am sarbatorit Schimbarea la Fata a Mantuitorului. Si o schimbare interioara fara precedent, as spune. Deoarece mi-am dat seama de iluzia schimbarii, de faptul ca cearta, lupta nu aduce nimanui nimic. A fost momentul in care, am salutat cu respect pe toata lumea, am lasat si scrisul, ocupandu-ma de alte laturi ale vietii. Deoarece in Romania, nu se intampla de fapt nimic. Eroii odihnesc in general prin cimitire.

Ezoteric vorbind, iata semnificatia acestei zile  :

Semnificaţia tainică a acestei sărbători este vederea lui Dumnezeu şi transfigurarea omului, posibilitatea lui de a se îndumnezei încă din viaţa aceasta.”

Aceasta sarbatoare semnifica si inceputul toamnei. Am hotarat sa las vibratia comunitatii, sa se afirme singura. Am hotarat sa pun in spate tot ceea ce a insemnat scrieri despre viata politica.

Cred sincer, ca in cauzele in care am luptat, a fost totul in zadar. Nu rezonez cu elementele constitutive ale actualei stari de fapt din Romania.

Jurnalistul se leapada de factorul politic, de Maya, deoarece iluzia este apanajul frecventelor joase, cu care nu voi mai putea coabita. Daca voi scrie, voi scrie altceva.

Iar asta se poate vedea inca de maine.

Related posts