REVOLTA LA FLORESTI !

La a n-spea reclamatie a juristului Gheaja Marcel,  iata ca azi noapte vine si APM sa faca analiza amoniacului din aer. Ca prin minune, un inger bun pare ca le-a soptit celor de la ferma, inchideti obloanele 1/2 ora si nu dati drumul la miros.

Filmul evenimentelor :

Dupa sosirea masinii de la mediu, si a unei masini de la comunitara, surpriza. Iata ca, aerul era curat, mirosea a iarba cosita si a parfumul unei doamne care trecea prin zona. Nu a cacatul ultimelor 60 de zile. Oamenii din blocul ales au inceput sa-i apostrofeze pe cei care venisera la o ora, in care “sifoanele” probabil avertizasera ferma. Au inceput apostrofari putin academice, mi-am jucat si eu cartea pana la capat. Am aratat ca masinatiunile nu le inghit, ca voi proceda la informarea DNA, a premierului Ciolos. Oamenii au venit si de la balcon, femei, barbati toti strigau. Au inceput sa se adune si din celelalte blocuri, la un moment dat erau la geamuri si in jurul mainii de la mediu aproximativ 80 de persoane. De la geamuri, s-a strigat Jos Mafia, s-a huiduit, a inceput un dialog dur cu politia si cu oamenii de la APM. Apostrofarile s-au tinut lant, femeile care aveau copii le-au cerut celor de la mediu sa se mute in locul lor. 

Politia a incercat sa stopeze la intimidare miscarea, dar nu a tinut, le-am aratat exact in ce se baga. Intimidarea nu mai tine in 2016. Nu cu mine. Nimeni din presa nu a venit, din pacate. Comenteaza de pe margine, ordin de la imparatie, sau joaca jocurile cu care sunt obisnuiti. Pentru prima oara, un bloc din Floresti a luptat fara sa dea un pas in spate. Desi in blocul respectiv locuieste un mare jurnalist de investigatii, Mihai Petean. Probabil dezinteresat.

Dupa ce au masurat ce au vrut ei, au plecat in huiduielile oamenilor. Cineva striga din blocul de peste drum : “Bai Craciun, nu uita, locul tau e-n DNA” O filmare artizanala, incompleta ce e drept,arata situatia de facto, care demonstreaza ca :

FLORESTIUL MEU S-A TREZIT ! Filmul evoca spusele Laurei Codrutei Kovesi, intr-o forma fara perdea :

Vezi filmul

Related posts